Закарпатці, будьте обачні! У довідці на субсидії вказуйте «чистий» дохід

На підприємствах бухгалтери видають неправильні довідки про доходи, в результаті чого декларація заповнюється недостовірно!

 

Призначення субсидії закарпатцям відбуватиметься на підставі лише двох документів - заяви та декларації. Вкотре на цьому наголошує у коментарі для Uzhgorod.net.ua заступник директора департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Ганна Морозюк.

При цьому Ганна Степанівна зазначила, що жодних додаткових довідок не потрібно. Так, за її словами, основне завдання працівників органів соціального захисту – при потребі допомагати людям заповнювати документи і надавати вичерпні консультації та роз’яснення. 

Посадовець підкреслила: якщо раніше субсидії нараховувалися на шість місяців, то відтепер – на рік. Якщо протягом року у декларації закарпатця не відбудеться жодних змін – субсидію на наступний рік продовжать автоматично.

Також заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА розповіла, що в місцевих управліннях соціального захисту тимчасово перерозподілено функціональні обов’язки, аби відповідальні працівники змогли більш широко надавати краянам роз’яснення та допомагали заповнювати декларації. Окрім того, у кожному районі відкрито гарячі лінії.

Насамкінець Ганна Степанівна зауважила, що нині багато людей стикається з проблемою, коли на підприємствах бухгалтери видають неправильні довідки про доходи, в результаті – декларація заповнюється не достовірно. Для таких довідок має бути встановлений єдиний зразок, в якому вказуватимуться лише «чисті» доходи громадян без ПДФО.

Лідія Вербицька для Uzhgorod.net.ua

 

 

 

21 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів