Короновані особи Старої Європи полюбляли середнянські вина (ФОТО)

У селищі Середнє на Закарпатті сьогодні розпочався Міжнародний фестиваль вина «Троянда Карпат».

 

Програма фестивалю розрахована на два дні – 18 та 19 квітня. Місцем проведення винного фесту стало селище Середнє, що на Ужгородщині, відоме винним виробництвом далеко за межами Закарпаття.

Історичні факти свідчать, що найбільшого розквіту виноробство у Середньому зазнало ще у кінці XVI – на початку XVII століття. Вино з винних підвалів Середнього постачали до столів багатьох коронованих осіб Європи.

фестиваль, вино, Середнє

Організатори винного фестивалю пропонують гостям цікаву та насичену програму. Крім дегустації вина та майстер класів по вибору сонячного напою, у програмі – виступи народних творчих колективів, Закарпатського заслуженого народного хору. Порадують учасників фесту й відомі закарпатські музичні колективи, зокрема, сьогодні виступатиме гурт «Рокаш» , завтра – концерт оркестру радості «Ватага».

фестиваль, вино, Середнє

Але найголовнішою складовою фестивалю – є виноробська праця та її результат – різноманітні сорти витончених  вин. Свою продукцію на фестивалі представлять винороби Закарпаття та гості з Словаччини та Угорщини, пише "Мукачево Сьогодні".

фестиваль, вино, Середнє

 

18 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів