Що треба зробити, аби талановиті закарпатці не виїжджали за кордон? (ФОТО)

До речі, сьогодні роботи для випускників мистецьких закладів області не забракне.

 

Випускники крайових мистецьких навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації можуть не перейматись питанням працевлаштування. Для особистого кар'єрного зростання їм іще доведеться потрудитись, а от першим робочим місцем вони вже забезпечені.

17 квітня випускники Ужгородського державного музичного училища ім.Д.Задора та випускники Ужгородського коледжу культури і мистецтв зустрілись із потенційними роботодавцями - керівниками шкіл естетичного виховання області та начальниками міськрайонних управлінь і відділів культури.

Такий організований розподіл молодих спеціалістів управління культури Закарпатської ОДА проводить 9 років поспіль, при тому, що в інших областях подібний підхід до працевлаштування випускників мистецьких вишів не практикують: молодь у пошуках роботи полишена сама на себе. "Якщо ми вже вивчили спеціалістів, то мусимо розділити з ними відповідальність за їхній професійний вибір, - пояснює начальник управління Юрій Глеба. - Інакше наша талановита молодь у пошуках заробітку подасться чи то за кордон, а чи взагалі в іншу сферу, від чого наша культура, безумовно, постраждає".

Традиційно, за результатами щорічного ярмарку професій роботу знаходить абсолютна більшість випускників - понад 90%. Цьогоріч участь у розподілі взяли 63 випускники Ужгородського музучилища та 65 дипломованих спеціалістів Ужгородського коледжу культури і мистецтв.

Так, музучилище підготувало спеціалістів за напрямками "Фортепіано", "Оркестрові струнні інструменти", "Оркестрові духові та ударні інструменти", "Народні інструменти", "Академічний спів", "Хорове диригування" та "Теорія музики". В свою чергу, коледж культури і мистецтв вишколив фахівців за такими спеціалізаціями: "Народне пісенне мистецтво", "Народне інструментальне мистецтво", "Видовищно-театралізовані заходи", "Хореографія" та "Бібліотечна справа". 

Як і в попередні роки, цьогоріч пропозиція з боку молодих спеціалістів та попит із боку працедавців - збалансовані. Втім, за словами організаторів культурних оглядин,  спостерігається певний дефіцит спеціалістів із гри на гобої, контрабасі та гітарі й на це слід зважити майбутнім вступникам, повідомили в управлінні культури Закарпатської ОДА.

 

18 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів