На Закарпатті корупція найбільше «розгулює» у податковій службі, найменше - у митниці

Попри те, що представники українського бізнесу заявляють - корупція в державних органах України в 2015 р. залишилася незмінною, на Закарпатті зафіксовано найменше випадків. 

 

Про це свідчить результат анонімного соціологічного дослідження "Рівень сприйняття корупції бізнесом" шляхом опитування 2 тис. 741 керівників українського бізнесу.

"Опитування проводилося серед керівників українських підприємств в лютому-березні 2015 р. і був покликаний виявити комплексну картину реального стану справ з корупцією в Україні після подій Революції Гідності. За результатами дослідження 57,2% опитаних вважають, що ситуація з корупцією за останні півроку залишилася незмінною, 27,7% відповіли, що ситуація погіршилася, 15,1% респондентів відзначають погіршення ситуації", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що найбільш корумпованими виявилися державні органи в Одеській, Запорізькій та Хмельницькій областях. Найменше корупції зафіксовано у  Закарпатській,  Волинській і Полтавській областях. У всіх інших регіонах керівники підприємств відзначають погіршення ситуації з корупцією.

"Представники бізнесу, які стикалися з корупцією протягом останнього півріччя визначили найбільш корумпованими такі державні органи: податкова служба (25%); агентство земельних ресурсів (7,1%); Державна автомобільна інспекція (5,1%); митниця (4%); МВС (4%); обласні адміністрації (3,7%); прокуратура (3,3%); міліція (3,2%); санітарно-епідеміологічна служба (2,9%); Державна реєстраційна служба (2,8%); суди (2,8%); пожежна служба (2,5%); медичні установи (1,7%); Державна архітектурна будівельна інспекція (1,6%); міськвиконкоми (1,4%)", - наголошується в повідомленні.

Зазначається, що опитування проводилося шляхом телефонних інтерв'ю з керівниками підприємств, які відбиралися випадковим чином. Максимальна похибка для загальної опитаної вибірки (з ймовірністю 90%) - 1,9%. У свою чергу, заступник голови правління Приватбанку Дмитро Дубілет в ході презентації результатів дослідження зазначив, що подібне опитування буде проводитися кожні 3-4 місяці.

Нагадаємо, Верховна рада створила робочу групу з розслідування корупції в Кабміні.

 

17 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів