Закарпатський нардеп: Путін радіє, що нафта росте, а наш уряд живе так, ніби в запасі є ще одна Україна

Замість реформ та боротьби з корупцією нова влада витратила рік на піар та перерозподіл сфер впливу.

 

"Коли спілкуєшся з західними інвесторами, бізнесменами і запитуєш, чому вони не заходять на 40-мільйонний ринок українських споживачів, то як правило відповідь у них одна і та ж – corruption, - пише  народний обранець від Закарпаття Віктор Балога у Фейсбуку.

Але, те, що бізнесу стало ще важче, говорять не лише ситі, і виховані в тепличних умовах ліберальної економіки європейці. Про це вже говорить кожен четвертий український бізнесмен. І якщо політики та експерти можуть бути суб’єктивними в оцінці роботи уряду по боротьбі з корупцією, то суспільство – це найбільш об’єктивний арбітр.

І скільки б не проводили затримань в прямому ефірі, скільки б не створювали різних ТСК, скільки б прем’єр не говорив, що корупція на макрорівні зруйнована повністю, до нас чомусь так і не йдуть такі світові компанії як, наприклад, IKEA, Audi Group, Siemens, BOSCH. Думаєте їх лякає війна на Сході? Помиляєтесь. Це те, в чому усіх намагається переконати прем’єр, а самі інвестори називають іншу причину – corruption.

У нас був рік, коли нафта падала, а Європа була монолітною у своєму ставленні до України. Можна було в більш-менш нормальному режимі реформувати країну. Тим більше – народ був готовий на все. Але, цей час пішов на особистий піар, перерозподіл сфер впливу і з’ясування стосунків з політичними партнерами. Зараз в ЄС намічається розкол, Путін радіє, що нафта росте, а наш уряд жив і продовжує жити так, ніби у них в запасі є ще одна Україна".

 

16 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів