Владика Феодор звершив Пасхальне Богослужіння в Ужгороді (ФОТО)

У другий день Воскресіння Христового  Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив святкову Пасхальну Божественну Літургію у кафедральному Свято-Хрестовоздвиженському православному соборі  м. Ужгорода.

 

Свого архієрея з радістю та любов’ю зустрічали браття і сестри цієї громади. Під час Літургії Його Високопреосвященству співслужили священнослужителі єпархії.

Після закінчення богослужіння архіпастир виголосив проповідь про основне свято православної Церкви та побажав усім доброго здоров’я, душевного спасіння та теплоти пасхальної радості у кожному куточку серця. «Нехай та радість, яка тепер лунає в серці назавжди залишиться в ньому, до наступної Пасхи. Преподобний Серафим Саровський, подвижник Православної Церкви цілий рік зустрічав людей словами «Радосте моя, Христос Воскресе!». Деякі люди дивувалися, чому преподобний так вітається. Людина вкусивша благодать і радість во Христі завжди носить в своєму серці Христа Воскреслого», – відзначив владика Феодор. 

Велика кількість вірників, що взяли участь у святковому богослужінні мали можливість запалити лампадку від Благодатного Вогню, який прибув з Єрусалиму і принести його до своєї домівки.

Уже традиційно обласний телеканал «Тиса-1» транслював архієрейське богослужіння у прямому ефірі.

У вівторок, 14 квітня, зранку на третій день Пасхи Христової керуючий Мукачівською єпархією очолить Божественну Літургію у Свято-Воскресенському чоловічому монастирі міста Ужгорода (район БАМу). 

Ольга Палош для Uzhgorod.net.ua

 

14 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів