Усіх закарпатських заробітчан чекають у податковій

Їм до 1 травня 2015 року потрібно задекларувати зароблені за кордоном кошти.

 

Якщо громадянин отримав доходи за межами України, то він зобов’язаний подати річну податкову декларацію, задекларувати дохід та сплатити податок.

Платник податку може зменшити суму річного податку на суму податку, яка була сплачена за кордоном, у разі якщо це передбачено міжнародним договором про уникнення подвійного оподаткування, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України. 

Для отримання права на зарахування сплачених податків громадянин повинен надати довідку від державного органу країни, де отримувався такий дохід (прибуток), уповноваженого справляти такий податок, про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об’єкт оподаткування. Зазначена довідка підлягає легалізації у відповідній країні, відповідній закордонній дипломатичній установі України, якщо інше не передбачено чинними міжнародними договорами України.

У разі відсутності в платника податку підтверджуючих документів щодо суми сплаченого ним податку з іноземних доходів, платник зобов’язаний подати річну податкову декларацію та оподаткувати дохід за ставками 15%-17%. 

Нагадуємо, що відповідальність за нарахування, утримання та сплату до бюджету податку з іноземних доходів покладається на платника податку – резидента та нерезидента, повідомили з відділу комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області.

 

01 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів