Через перепади напруги в одному з сіл Ужгородщини у людей вибухали телевізори

Селяни вимагатимуть відшкодування збитків від «Закарпаттяобленерго» за зіпсовану побутову техніку.

 

Як повідомили кореспонденту Uzhgorod.net.ua , інцидент стався у неділю, 29 березня, пізно увечері у селі Худльово Ужгородського району. На трьох вулицях стався різкий стрибок напруги – понад 300 вольт, згодом світло погасло. Стрибки напруги люди спостерігали майже 3 години – із 21.00 до 23.00. Мешканці села неодноразово телефонували диспетчеру і після багатьох спроб їм нарешті вдалося зв’язатися з фахівцями. 

Представники Ужгородського РЕМу, які приїхали на виклик, лише порадили відключити електроприлади.

У результаті постраждало близько 100 дворогосподарств. У людей вийшла з ладу побутова техніка: холодильники та морозильні камери, телевізори (у двох оселях телевізори просто вибухнули, добре, що в цей час люди були на місці), тюнери, пральні машини, комп’ютери, котли електричні. Лампочки стріляли, як салюти, переказують худлівчани.

За законодавством і відповідно до укладених договорів постачальник електроенергії зобов'язаний надавати її якісно. І якщо пошкодження сталися саме через перепад напруги, компенсацію постраждалим має надати той, з чиєї вини це трапилося. 

Мешканці села уже подали скарги – як індивідуальні, так і колективні – до компанії-постачальника, тобто «Закарпаттяобленерго», так і до Ужгородського РЕМу. Наразі чекають відповіді від цих установ, і в разі невирішення питання у добровільному порядку готові відстоювати свою правоту у суді.

 

31 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів