В ужгородському парку серед білого дня роми напали на підлітків і жорстоко побили їх

Про це у Фейсбук пише відомий закарпатський журналіст, син якого постраждав від рук зловмисників.

 

Олександ Попович пише: "Скажіть мені, друзі, ужгородці. Як би ви поставилися до ситуації, якби у нашому місті стався такий ганебний і жахливий випадок. Ну наприклад...

Якби у неділю, у останній день канікул троє юнаків і двоє дівчат віком від 16 до 18 років пішли гуляти у парк Підзамковий в Ужгороді. Де тінисті алеї, дерева, доріжки, лавички, мамочки з колясками... І ці юнаки - були б не якісь агресивні шукачі пригод, а романтично настроєні математики, музиканти і просто любителі іноді прогулятися рідним містом. І ось, якби так сталося, що їх просто посеред парку оточили б не менше десятка циган віком теж від 16 до 18 років. Просто колом оточили б. 

Чи запідозрили б ви, сидячи на терасі "Арізони" чи просто на лавиці щось погане? Чи, принаймні, крикнули б "Ей, що відбувається?". 

А якби ці цигани, оточивши українських юнаків і дівчат стали кидати у їхній бік репліки "Што смотриш? Ану иди постригись. Или нет, сейчас я тебя сам тут постригу!"

Чи ворухнулося б щось у вас недобре? Це ж Ужгород...

І що б ви вдіяли, якби при спробі цих українських хлопців і дівчат просто мовчки піти геть по центральній алеї з метою уникнути конфлікту, ці цигани напали на них і стали їх бити, поваливши на землю ногами? Чи повірили б ви своїм очам? Чи стали б дзвонити у міліцію? Чи й далі пили б каву, немов нічого не сталося?

І що б ви робили, якби повз вас пробіг повністю закривавлений хлопчина, який би попросився у кафе помитися. І якби приїхала міліція, а на той час цигани б вже розбіглися, а частина з них поїхала б геть з парку Підзамковий в Ужгороді на темному БМВ на словацьких номерах?

І якби у цього хлопця, який змивав кров у туалеті кафе потім виявився струс мозку, сильно розсічена губа, гематоми на обличчі і на слизовій рота, а його батьки почули б від міліції, яка приїхала "попробуємо знайти, айбо знаєте кілько там у таборі тих темних БМВ на словацьких номерах? Вони вже нас ні у шо не ставлять, вони у міліцію каміння мечуть."

Як би ви себе почували, якби така ситуація раптом, не дай Бог, сталася в Ужгороді? Чи були б ви спокійні за своїх дітей, відпускаючи їх гуляти на вулиці нашого колись спокійного міста у денний час неділі? І чи потрібна була б вам така міліція у місті? І такі парки для прогулянок? І таке сусідство? І як би вам було на серці і на душі? Якби чесних, покладистих дітей, відмінників і прочая, серед білого дня цигани побили до струсу мозку? В Ужгороді."

 

31 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів