«ЄІ» займеться переробкою сміття на Західній Україні

Але тільки не в Закарпатській області.

 

Швейцарська компанія "ESilCo AG" має намір побудувати сміттєпереробні заводи на території Івано-Франківської та Львівської областей.

Концепцію переробки та утилізації сміття в регіонах, на полігонах яких щорічно накопичується близько 1,1 млрд тонн твердих побутових відходів (ТПВ), інвестори презентували в рамках проекту "Єврокарпатська ініціатива".

Передбачається, що заводи перероблятимуть не тільки сміття, яке щодня надходитиме від компаній, які займаються його збором та транспортуванням до місць утилізації, а й поступово опрацьовуватимуть накопичені десятиліттями ТПВ.

Швейцарці зазначають, що найвигідніше на завод звозити відходи з прилеглих територій в радіусі не більше 60 км. В такому разі кожна машина щодня зможе доставляти сміття двічі на день. До того ж на належному рівні повинна бути організована робота пунктів сортування ТПВ у окремих районах Івано-Франківської та Львівської областей. Відходи зі скла, пластику, паперу після переробки можна використовувати повторно, решту - необхідно спалювати.

Прикладом успішного функціонування даної системи переробки та утилізації твердих побутових відходів ESilCo AG вважає сміттєперобний завод у Кельні, будівництво якого свого часу обійшлося у 1,4 млрд німецьких марок. Об’єкт достатньо швидко, за словами швейцарців, компенсував вкладені в нього ресурси.

Примітно, що в рамках реалізації проекту з будівництва сміттєпереробних заводів швейцарська компанія зобов’язується розробити проектно-кошторисну документацію, провести тендерні процедури, контролювати якість виконання робіт та використання коштів, а також консультувати органи влади.

Сьогодні заводи швейцарської компанії "ESilCo AG", яка більше 20 років займається переробкою і спалюванням побутових та інших відходів, успішно працюють у таких країнах, як Німеччина, Канада, Польща, Сербія, Чорногорія, Алжир. Підприємство використовує новітні технології та високі технічні стандарти, повідомляє "ЕкоМісто".

 

29 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів