10 тисяч закарпатських сімей субсидії отримають автоматично, без подання пакету документів

А загалом правом на субсидії можуть скористатися 50 тисяч родин в області, підрахували місцеві чиновники.

 

У квітні, разом з рахунками за комунальні послуги, закарпатці отримають спрощені форми заяви та декларації для звернення за призначенням субсидії

Про це 27 березня під час брифінгу повідомила заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ганна Морозюк.

За її словами, з 1 травня 2015 року набуде чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про вдосконалення порядку надання житлових субсидій», згідно з якою призначення субсидій відбуватиметься на підставі лише двох документів - заяви та декларації за спрощеною формою (скасовується необхідність надання довідок про доходи, у тому числі й працюючих осіб). 

При цьому перевірка достовірності даних декларації здійснюватиметься органами соціального захисту вже після призначення субсидії, шляхом здійснення запитів до відповідних органів, установ та організацій. 

За новими умовами, право на оформлення субсидій надається особам, які не зареєстровані у житловому приміщенні, але орендують житло і оплачують вартість житлово-комунальних послуг на підставі письмового договору оренди житла. Скасовуються всі обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються за призначенням субсидій (крім здійснення одноразової дороговартісної покупки на суму понад 50 тис. гривень).

«Кожне домогосподарство одночасно з рахунком для оплати енергоносіїв у квітні та жовтні 2015 року отримає спрощені форми заяви та декларації для звернення за призначенням субсидії», - підкреслила Ганна Степанівна.

 Субсидії надаватимуться на 12 місяців, а не опалювальний період, як раніше. Також встановлюється автоматичний принцип надання цієї дотації на новий період у разі відсутності змін. Водночас, при зміні обставин, які можуть вплинути на отримання житлової субсидії, заявник зобов’язується у місячний термін повідомити про них орган соціального захисту населення.

Якщо подано неповні чи недостовірні відомості про доходи та витрати зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, може бути відмовлено в призначенні субсидії або припинено її надання. У такому разі заявник зобов’язується повернути надміру виплачену  суму у подвійному розмірі.     

«Для понад 10 тисяч сімей області, які в опалювальний період 2014-2015 років одержують субсидії, передбачається автоматичне їх призначення на новий термін без необхідності надання нового пакету документів та звернення до органів соціального захисту населення»,- поінформувала Ганна Морозюк.

Із запровадженням нового спрощеного порядку призначення субсидій, щонайменше 50 тисяч закарпатських сімей матимуть право ними користуватися. Для фінансування програми субсидій на житлово-комунальні послуги для Закарпатської області передбачено 38,5 млн. грн., на тверде паливо та скраплений газ – 9,9 млн. грн., повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

 

 

28 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів