Приватизація об’єктів нерухомості в обласному центрі відбуватиметься прозоро - Андріїв

Цього року в Ужгороді підлягають приватизації 74 об'єкти комунальної власності.

 

Згідно з оприлюдненим проектом рішення «Про доповнення до рішення ХV сесії міської ради VІ скликання 28 грудня 2012 року № 767», в Ужгороді в 2015 році планують приватизувати 74 об’єкти комунальної власності. 

Як зазначив секретар міськради, в.о міського голови Богдан Андріїв: "у «Програмі приватизації майна» немає ніякої непрозорої картини, оскільки серед об'єктів переважно колишні котельні, підвальні на півпідвальні, цокольні приміщення.

Саму програму можна розділити на дві частини.

По-перше, є суб'єкти господарювання, які зробили покращення орендованих ними приміщень і подають документи з метою викупу цих об'єктів оренди. Згідно з чинним законодавством, якщо було зроблено покращення більше ніж на 20%, то є право першочергового викупу цих об'єктів оренди. Але все одно при цьому буде здійснюватись оцінка майна незалежними експертами і тоді орендар на основі цього може придбати майно, оскільки має першочергове право.

По-друге, з переліком об'єктів, які виставляються на аукціон, можна ознайомитися на сайті міської ради. Якщо хоча б 10% з об'єктів, які плануються виставити на продаж, будуть куплені, то ми будемо дуже раді, адже це є значне наповнення міського бюджету".

 

27 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів