На майбутнього губернатора Закарпаття повісили «земельний» скандал, аби маніпулювати громадською думкою

Закарпатський нардеп-«ударівець» відповів на закиди зі сторони мешканців Ужгорода в тому, що він нібито намагається відібрати у них земельні ділянки.

 

 

Закарпатський нардеп-«ударівець» відповів на закиди зі сторони мешканців Ужгорода в тому, що він нібито намагається відібрати у них земельні ділянки.

Валерій Пацкан уточнив, що у цієї справи є свої замовники, які підіймають тему акурат перед важливими подіями, а також, що багато оприлюднених фактів насправді – не більше, аніж вигадка.

«У четвер, 12 березня, я скликав прес-конференцію з нагоди 100 днів роботи Верховної Ради України. Тоді й дав відповіді на питання журналістів стосовно земельних ділянок. Однак, як бачу, є потреба дати більш детальну відповідь, аби розставити всі крапки над «І», – зазначив народний обранець.

За словами народного депутата, вперше ця тема була порушена перед виборами до Верховної Ради України. Вдруге – тепер, коли почала з’являтися інформація про те, що його кандидатуру пропонують на посаду голови ОДА.

«Все це свідчить про замовність даної справи і маніпуляції свідомістю. Аби це довести, прокоментую кілька позицій.

Щодо «Пацкан хоче забрати від людей ділянки»

Вкотре наголошую: Пацкан не хоче нічого ні у кого забирати. Ці ділянки розташовані уздовж міжнародної автомобільної дороги «Обхід м.Ужгород – контрольно-пропускний пункт «Ужгород»», якій постановою КМУ від 24.06.2006 за №865 присвоєно статус «загального користування державного значення». Це означає, що згідно із Законами України «Про автомобільні дороги», «Про транспорт» та іншими, придорожні зони автомобільних доріг є обмеженими у використанні земель та в придорожній зоні забороняється будь-яке будівництво споруд на відстані не менше як 100 метрів від дороги. Кажучи простіше, за умови забудови цих ділянок неможливо буде провести реконструкцію та розширення проїжджої частини дороги. Детальніше ознайомитися із питанням можна із тексту мого звернення до прокурора Закарпаття Олега Сидорчука. Винуватцями цієї історії є далеко не люди і не Валерій Пацкан, а ті, хто, бажаючи наповниити власні кишені, дозволили собі порушити ряд законів.

Щодо «Земельна ділянка Пацкану була виділена у 2003 році Ужгородською міською радою (22 сесія 4 скликання) згідно з рішенням №153 від 21 листопада»

Ніколи сесія міської ради, а тим паче у 2003 році, не виділяла землю громадянину Пацкану Валерію Васильовичу. Інформація про це абсолютно «висмоктана з пальця». Тим не менш це не заважає зацікавленим особам поширювати таку інформацію і навіть посилатися на конкретне рішення сесії. Переконатися у правоті моїх слів можна, переглянувши рішення. Копію першої сторінки і тієї, на якій йдеться про виділення ділянок в районі вулиці Стефаника, додаю. Якщо вже когось так дуже цікавить походження моїх земельних ділянок, то зазначу, що абсолютно всі придбані мною у 2008 році, коли я займався підприємницькою діяльністю. Ділянки продали мені: Василь Чорнак, Руслан Чорнак, Василь Кризина, Михайло Кризина, Віктор Куштан, Томаш Фучко, Євген Чернянчук, Андрій Костик та Олексій Кушнір. 

Щодо  «Пацкан вимагає скасувати рішення по 500 ділянках»

У своєму зверненні до прокурора Закарпатської області я прошу «звернутися з відповідними заявами до суду про скасування вищенаведених рішень Ужгородської міської ради та державних актів про право власності на землю, виданих на підставі цих рішень». По-перше, у зверненні йдеться лише про 40 земельних ділянок, які знаходяться у межах так званої «червоної лінії». Тобто йдеться виключно про ділянки, які розташовані уздовж міжнародної автомобільної дороги «Обхід м.Ужгород – контрольно-пропускний пункт «Ужгород»», якій постановою КМУ від 24.06.2006 за №865 присвоєно статус «загального користування державного значення». По-друге, в районі вулиці Стефаника просто фізично не існує 500 земельних ділянок. Їх там – 248. Це свідчить, що деякі факти просто «притягнуті за вуха».

Щодо «Люди залишаться ні з чим»

Якраз, аби цього не сталося, іще у 2014 році я направив депутатське звернення до в.о. міського голови Ужгорода Віталію Семалю з тим, щоб виділити людям ділянки на іншій території. «Для усунення порушень чинного законодавства допущених при виділенні земельних ділянок, прошу Вас, Віталію Юрійовичу, ініціювати розгляд на сесії міської ради питання відміни незаконних рішень та винайти можливість виділення рівноцінних земельних ділянок громадянам та юридичним особам в інших місцях», – йдеться  у ньому. Текст звернення додаю», – прокоментував народний депутат, надавши:

1.Рішення сесії УМР №153 від 21.11.2003 р.

2.Депутатське звернення до прокурора Закарпатської області Олега Сидорчука.

3.Депутатське звернення до в.о. міського голови Віталія Семаля.  

 

13 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів