Уряд Яценюка не здатен подолати бюджетні діри - закарпатський нардеп

Кабмін також приховує  справжні цифри дефіциту бюджету. Серйозних кроків для виходу з цієї ситуації до цих пір не зроблено.

 

Таку думку у ефірі “Ранку у Великому Місті” висловив член комітету Верховної Ради України з питань бюджету, екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник.

“Сьогодні, на жаль, не зроблено серйозного кроку для виведення України з нинішньої непростої ситуації”, – вважає нардеп.

За словами Віктора Пинзеника, Україна не здатна в безпечний спосіб фінансувати величезний дефіцит бюджету. Бо насправді він далекий від тієї цифри, яку озвучує Уряд.

“Якщо уважно подивитися на цифри бюджету, там можна знайти значно більший розмір дефіциту, який я оцінюю в 200 мільярдів гривень. Це має пряме відношення до обмінного курсу. Тому що такий дисбаланс бюджету, який фінансується значною мірою за рахунок Нацбанку України, сильно тисне на курс валют”, – зазначає  Пинзеник.

Також політик зауважив, що час для популізму закінчився. За його словами, дуже зручно солодкою неправдою обманювати суспільство роками, але простими рішеннями тут уже не обійдешся.

Нагадаємо, напередодні Верховна Рада розглянула закони, необхідні для отримання Україною кредиту від Міжнародного валютного фонду. На підтримку поправок проголосували 273 з 317 депутатів, присутніх на засіданні.

 

03 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів