Закарпатським вчителям та медикам надійшли кошти

Область отримала черговий  транш цільових субвенцій з Державного бюджету.

 

З Державного бюджету до обласного 27 лютого надійшов третій транш щодекадного перерахування цільових субвенцій.

Освітньої – 2 мільйона 884,9 тисяч гривень, яку профінансовано головному розпоряднику коштів – департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації для утримання 12 загальноосвітніх шкіл-інтернатів різного типу та одного дошкільного закладу інтернатного типу. 613,4 тисяч гривень спрямовано для оплати праці з нарахуваннями працівникам цих закладів, на харчування – 890,1 тисяч гривень, медикаменти – 9,8 тисяч гривень, оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 697,5 тисяч гривень, інші поточні видатки – 674,1 тисяч гривень;

Медичної – 14 мільйонів 673,8 тисячі гривень, яку профінансовано головному розпоряднику коштів - управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації для утримання 30 спеціалізованих закладів та установ охорони здоров’я. Кошти спрямовано для оплати праці з нарахуваннями працівникам – 207,7 тисяч гривень, медикаменти – 11 мільйонів 585,5 тисячі гривень, харчування – 115,0 тисяч гривень, оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 535,4 тисяч гривень, інші поточні видатки –  2 мільйона 230,2 тисяч гривень;

На підготовку робітничих кадрів – 2 мільйона 786,1 тисяч гривень, яку профінансовано головному розпоряднику коштів – департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації для утримання 16 професійно-технічних закладів. Кошти спрямовано для оплати праці з нарахуваннями працівникам – 702,0 тисячі гривень, стипендії – 1 мільйон 079,0 тисяч гривень, медикаменти – 1,2 тисяч гивень, оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 895,6 тисяч гривень, інші поточні видатки –  108,3 тисяч гривень.

Аналогічні трансферти з державного бюджету (за винятком субвенції на підготовку робітничих кадрів) 27 лютого поточного року надійшли бюджетам районів та міст обласного значення області.

Необхідно зазначити, що відповідно до розпису державного бюджету перераховується місцевим бюджетам і базова дотація. За січень-лютий поточного року місцеві бюджети отримали базову дотацію в обсязі 77 мільйонів 882,2 тис.грн. або 100 відсотків плану, у тому числі обласний бюджет – 19 мільйонів 297,6 тисяч гривень.

Довідково: Відповідно до змін у бюджетному законодавстві, починаючи з 2015 року запроваджено нову трансфертну політику – замість дотації вирівнювання місцевим бюджетам заплановано базову дотацію, освітню, медичну субвенції та субвенцію на підготовку робітничих кадрів. Зазначені міжбюджетні трансферти, відповідно до норм Бюджетного кодексу України, перераховуються місцевим бюджетам щодекадно, відповідно до розпису Державного бюджету України, повідомили з департаменту фінансів Закарпатської ОДА.

 

03 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів