У закарпатських школах є проблеми з викладачами військової дисципліни

 

Про заходи з покращення національно-патріотичного виховання та про викладання предмета «Захист Вітчизни» в школах області поінформував освітян краю та фахівців обласного військкомату директор департаменту освіти та науки ОДА Михайло Мотильчак.

Посадовець зазначив, що в школах предмет викладають офіцери запасу. У нашій області цього року предмет викладають 290 фахівців, з них 58 – пенсіонери. Викладання здійснюється за типовими навчальними планами. Всіма інформаційними та методичними матеріалами викладачі забезпечені. Цього року у 10-11 класах збільшено викладання предмету «Захист Вітчизни» до  1,5 години на тиждень, у спеціалізованих навчальних закладах – 2 години на тиждень. В закладах діє 113 кабінетів  «Захисту Вітчизни».  

«На жаль, останніми роками на цей предмет не зверталося належної уваги. Тому нам треба обладнувати спеціалізовані кабінети. Необхідні суттєві зміни до навчальних планів до цього предмету. Адже нині країна у стані війни і нам треба формувати світогляд до нових реалій», - констатував головний освітянин краю.

Прикладом патріотичного виховання стала благодійна робота закарпатських освітян та учнів. Так, станом на 15 січня  в школах зібрано для учасників АТО  майже 2 мільйони гривень.  «Окрім, того передали бійцям теплий одяг, продукти харчування. Це приклад – патріотичного виховання.  Також школярі неодноразово передавали малюнки для наших воїнів. Наразі плануємо провести в школах зустрічі з учасниками АТО», - повідомив Михайло Мотильчак.

Іван Балашов, полковник запасу, спеціаліст обласного військкомату, повідомив, що у 2014 році  в області  план з вступу юнаків у вищі навчальні військові заклади становив 300 чоловік. Втім, загалом з області вступило в ці заклади всього 34 хлопців, в тому числі з Мукачева - 15. Є проблеми з викладачами військової дисципліни у школах. Так, в Ужгороді з 18 викладачів – 7 не служили в армії. «Початкову військову підготовку в школах треба повертати. Тим більше, що держава повернулася обличчям до військових, їх забезпечення на контролі у влади. У квітні ми готуємося до весняного призову юнаків до строкової служби у збройних силах України. Тому роботи більш, ніж достатньо. Ми маємо дбати про патріотичний дух молоді», - зазначив Іван Балашов, поінформувала прес-служба облради.

 

 

03 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів