На Закарпатті поменшає п’яничок?

З цього понеділка ціна на спирт підвищується зі 178 гривень до 265 гривень за декалітр. В результаті мінімальна вартість горілки в закарпатських супермаркетах та інших торгових закладів  зросте до 55 грн за півлітрову пляшку.

 

Державне підприємство «Укрспирт з 1 березня підвищило ціни на спирт майже на 50%  – з 178 грн до 265 грн за декалітр. В результаті мінімальна вартість горілки для роздрібного споживача в Україні зросте до 55 грн за пляшку 0,5 л.

За словами Володимира Остапюка, директора асоціації «Укргорілка», що об’єднує провідних виробників горілки, підвищення відпускої ціни на спирт з боку «Укрспирту» стало несподіванкою. Горілчані заводи дізнались про це лише у п’ятницю.

«У п'ятницю 27 лютого підприємства отримали інформацію про те, що з понеділка - з 1 березня - ціна на спирт підвищується зі 178 гривень до 265 гривень за декалітр», - сказав він в інтерв'ю «Економічній правді».

За словами Остапюка, у собівартості горілки вартість спирту становить близько 37%, окрім того, всі комплектуючі для виробництва горілки – імпортні.

«Це призведе до того, що мінімальна ціна [пляшки горілки] на полиці становитиме 55 гривень», - вважає Володимир Остапюк.

 

02 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів