В Росії вбили Нємцова, бо він мав докази перебування російських військ в Україні?

 Стали відомі подробиці вбивства Бориса Нємцова.

 

У Москві в ніч на 28 лютого був убитий опозиційний політик Борис Нємцов. Вбивство сталося близько 23:15.

Також, як повідомила представниця Слідчого комітету, Нємцов був з дівчиною, яка приїхала з України. З проїжджаючої машини невідомий зробив кілька пострілів, 4 з яких потрапили в спину.

Нємцов отримав поранення несумісні з життям. За даними СК, дівчина, яка була з Нємцовим, зараз допитується в одному із відділків поліції Москви. Зараз на місці вбивства працює слідча група. Також вона додала, що розглядаються всі версії, в тому числі і замовне вбивство. На уточнююче запитання про "політичний характер" не відповіла, повідомляє ТСН.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков назвав вбивство опозиційного політика Бориса Нємцова провокацією. "На тлі різних, скажімо так, заходів, які планує опозиція у найближчі дні, на фоні в цілому вельми такої емоційної, насиченої ситуації, яку ми маємо в зв'язку з подіями на Україні. Звичайно, це цілком може виглядати як провокація", - заявив він.

Пєсков також прокоментував інформацію про єдиного свідка вбивства, українську модель Анну Дурицьку, яка, як повідомлялося, близько знала Нємцова. "Ми знаємо, що він був з дівчиною, ми будемо чекати результатів розслідування офіційних органів, щоб прояснити роль цієї дівчини", - додав Пєсков.

Вбитий російський опозиціонер Борис Нємцов планував опублікувати докази перебування російських військ в Україні.

Про це у Фейсбуці написала російська журналістка Ксенія Собчак з посиланням на колегу Нємцова Іллю Яшина.

"Навіть якщо не було прямого наказу його "прибрати", та ненависть, яка є в суспільстві, могла спровокувати виродків. Ілля Яшин казав, що він збирався опублікувати доповідь по війні в "ДНР" з фактами і документами про присутність російських військових", - пише Собчак.

 

28 лютого 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів