Нинішня еліта розвалює Українську державу

Об'єднати населення країни в єдиній проукраїнській позиції може тільки сильна і об'єднана еліта, яка відповідатиме за кожен свій крок в умовах нинішнього конфлікту насході.

 

Нинішня еліта ж роздерта, не об’єднана, свариться між собою невідомо за що.

На цьому наголошує перший президент України Леонід Кравчук, пише Кореспондент. "Єдине, що може об’єднати під час реальної війни, це відповідальність еліти і розуміння народу, в якій ситуації ми опинилися. Сьогодні еліта роздерта, вона не об’єднана і не показує прикладу об’єднання, вона свариться між собою невідомо за що… Насправді еліта не має відповідальності перед загрозою, яка вже є над Україною. А загроза надзвичайно висока. І я навіть можу сьогодні сказати, що держава починає розвалюватися. І це вже факт, адже території у нас забирають. Треба про це говорити по-дорослому", - зазначив Кравчук.

Він переконаний, що запорукою об’єднаної нації є "відповідальність еліти за кожен крок своєї діяльності в умовах найгострішої політичної ситуації". "Якщо народ не буде розуміти владу, а влада не буде відповідати на запити народу, то говорити про об’єднання дуже складно", - зауважив перший президент.

Кравчук підкреслив, що жоден із колишніх керманичів держави нічого не зробив для єдності українського народу. "Чи хоч один із президентів щось зробив у своїх діях, щоб ця свобода і єдність була. Хто зробив щось серйозне для Донбасу? Хто зрозумів по-справжньому Крим і займався Кримом, як належить? А тепер хочуть щоб за два дні, коли йде війна ми щось могли зробити. Нічого поки що у короткий час ми не зробимо. Треба мати перспективи і план на майбутнє. І крок за кроком в усьому, починаючи від кадрової політики і завершуючи телебачення, радіо, завершуючи іншими акціями формувати на Сході позицію українства. Там зараз позиція українофобства, причому у цей час вона найбільш гостра, яка перейшла у війну. Якби на Сході не було такої підтримки російського шовінізму і російських загарбницьких планів, то Росія не могла б туди так леко пройти і так легко діяти. Хай Росія спробує сьогодні зайти у Львів", - зауважив він.

Перший президент України також виклав своє бачення об’єднання і згуртування нації. "Потрібно, щоб у парламенті і Президент розпочали з того, що внутрішня і зовнішня політика мають бути спрямовані на захист інтересів не тільки частини українців, а всього народу. Друге - треба перестати говорити, про те, яка буде Конституція, а зайнятися і надати найширші повноваження регіонам. Щоб ми могли сказати, що українська конституція забезпечила ці повноваження.І третє - треба говорити в один голос: не може кожна партія чи посадовець мати своє тлумачення сьогоднішньої ситуації. Є загальна позиція, за яку має нести відповідальність вся разом взята влада. І тоді народ може дослухатися", - підсумував Кравчук.

 

27 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів