Нова хвиля мобілізації викликана потребою ротації закарпатський військових

Захистимо Вітчизну нашу – вона в небезпеці!

 

За наслідками наради, яку днями провів губернатор краю В. І. Губаль, керівники району т. в. о. голови райдержадміністрації О. О. Ціник й голова районної ради І. А. Щербей мали зустріч із сільськими й селищними головами, керівниками підприємств, організацій, установ, депутатами районної ради, громадськістю Воловеччини за участі представників Свалявсько-Воловецького військового комісаріату, районної прокуратури, правоохоронних органів. Т. в. о. голови райдержадміністрації О. О. Ціник наголошував, що нова хвиля мобілізації викликана потребою ротації військових, які вже несуть службу тривалий час, та повернути наших земляків   додому.   Керівник району наголосив, що у рамках четвертої хвилі мобілізації слід залучити патріотів, які готові стати на оборону держави. Мова в першу чергу про фахівців, що мають відповідні навички. Олег Омелянович зазначив, що усі мобілізовані під час четвертої хвилі, державою будуть повністю   екіпіровані, забезпечені бронежелетами та усім необхідним. Всі призвані до лав Збройних сил під час мобілізації можуть розраховувати на отримання граничного забезпечення з урахуванням усіх надбавок та премій на рівні військовослужбовців контрактної служби (відповідно до посад, військових звань та виконуваних завдань). Така норма закріплена в Постанові Кабінету Міністрів України „Питання грошового забезпечення військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період” № 111.

Скажу для прикладу, відзначав т. в. о. голови РДА,  щомісячне грошове забезпечення мобілізованих рядового складу становить в середньому 2 тис. грн.,  сержантського – 2800 грн., офіцерського – 4 – 5 тис. грн. Ця сума подвоюється, якщо мобілізований виконуватиме свої обов’язки в зоні проведення антитерористичної операції. Щомісячне грошове забезпечення виплачується військовослужбовцям за місцем перебування у списках особового складу військових підрозділів, де вони числяться.

Мобілізованим громадянам нараховується одноразова грошова допомога, яка їм виплачується в день демобілізації.

Однак не всі після проходження медичної комісії та вишколу в навчальних центрах, згідно з визначеними спеціальностями, обов’язково будуть направлені в зону АТО.

О. О. Ціник закликав усі служби району працювати злагоджено, вести роз’яснювальну роботу, спілкуватися з людьми, говорити їм правду. Ми повинні бути готовими до всього, бо російські агресори зазіхають на наші незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Завідувач сектора  мобілізаційної та оборонної роботи РДА В. І. Комар відзначив, що мобілізація має бути якісною, аби не вийшло, що мобілізують хворого, бідного та соціально вразливого. Тому для цього перш за все повинна бути проведена належна звірка громадян, які підлягають не тільки мобілізації, але й призову. Він також ще раз нагадав про те, що усі мобілізовані спершу проходитимуть навчання у відповідних центрах та отримають від Міністерства оборони усе необхідне спорядження, що влада не залишить нікого напризволяще.

Підбиваючи підсумки зустрічі, т. в. о. голови РДА О. О. Ціник наголосив, що воловеччани надзвичайно свідомі люди, яким не байдуже майбутнє України та її людей, висловив впевненість, що Воловецький район забезпечить виконання поставлених четвертою хвилею мобілізації завдань, повідомляє сайт Воловецької РДА

 

27 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів