Словаччина направила на Закарпаття 6 гуманітарних вантажівок для української армії

Уряд Словацької Республіки надсилає українським військовослужбовцям гуманітарну допомогу. Гуманітарний вантаж, який складається із шести великих вантажівок сьогодні зранку перетнув українсько-словацький кордон на пункті переходу «Ужгород-Вишнє Нємецке».

 

В українські військові частини буде передано теплі речі та спорядження. У вантажі і взуття, светри, шапки та теплі куртки. Окрім того, там також бандажі, матраци медичні носилки, ліки, перев’язувальні матеріали, обладнання для польових кухонь. 

«Це гуманітарна допомога для армії України від словацького уряду. Сам вантаж передаватиме українській владі прем’єр-міністр Словацької Республіки, який перебуватиме з офіційним візитом в Києві.

 

 

Це не перша допомога, яку ми надаємо українському народу у цей нелегкий для нього час. Минулоріч надавалося речі для армії, для медичних установ обладнання та лікарські засоби. Наступного тижня плануємо додатково передати ще медичні засоби для Червоного Хреста», - повідомила Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Буріанова.

Вантаж на пункті пропуску зустрічали і представники обласної влади, зокрема перший заступник голови обласної ради Михайло Попович, який насамперед подякував словацьким партнерам за надану допомогу.

Гуманітарний вантаж для українських військовослужбовців було сформовано і завантажено у Банській Бистриці. В Україні вантажівки прямують у Львів.

Офіційно вручатиме вантаж прем’єр-міністр Словацької Республіки Роберт Фіцо під час офіційного візиту в Київ 6 лютого, повідомляє прес-служба облради.

 

27 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів