Якщо закарпатцю прийшла повістка, то він не може виїхати за кордон і обов’язково повинен з’явитися до військкомату!

Прикордонники, військкомати і турагентства запевняють, що оголошена мобілізація не ускладнить виїзд чоловіків.  Дозвіл військкомату для виїзду за кордон не потрібен.

 

Військовозобов'язаним чоловікам для виїзду за кордон, як і раніше, не потрібно пред'являти документи з військкомату, повідомили в Держприкордонслужбі.

"Ніяких офіційних вказівок ми не отримували. Для перетину кордону не потрібні ніякі специфічні довідки", - заявили прикордонники. Вони наголошують, що колишні інструкції діють для перетину кордону і в західному, і в східному напрямках.

Якщо з яких-небудь причин при виїзді за кордон вимагають довідку з військового комісаріату, то це в компетенції приймаючої сторони. "Тоді потрібно уточнити, яку саме форму довідки потрібно, після чого звернутися до нас. З нашого боку у нас немає вказівок видавати в обов'язковому порядку такі документи", - пояснюють співробітники військкомату. При цьому додають, що якщо громадянину прийшла повістка, то він не може виїхати за кордон і обов'язково повинен з'явитися до військкомату, пише Кореспондент.

У військкоматі також нагадали, що за ухилення від призову за мобілізацією в статті 336 Кримінального кодексу України прописана відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від двох до п'яти років.

Також усім, хто перебуває на військовому обліку і отримав повістку, заборонено змінювати місце проживання без дозволу посадової особи.

Те, що чоловіки зараз без проблем можуть виїхати за кордон, підтвердили і в декількох турагентствах. Там уточнюють, що в охочих відвідати інші країни зараз запитують стандартний набір документів і про нововведення у зв'язку з мобілізацією не чули.

"Якщо у людини з документами все гаразд, немає ніяких судових розглядів, підписки про невиїзд, боргу за кредитами, то вона нормально виїжджає. Про довідки з військкомату ми не чули", - розповів менеджер однієї турфірми Дмитро Горбунов.

Як повідомляв Uzhgorod.net.ua, 19 січня президент України Петро Порошенко підписав закон "Про затвердження указу президента про часткову мобілізацію".

В її ході планується призвати на службу близько 50 тисяч осіб - як військовослужбовців запасу, так і солдатів-строковиків.

Не будуть мобілізовані громадяни, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей. Також мобілізації не підлягають аспіранти, студенти та "заброньовані" підприємствами люди.

 

24 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів