Влада мобілізує «гарматне м’ясо»

Німецький історик вважає, що Україна не може виграти війну на Донбасі, а Росія не може дозволити собі програти.

 

Навряд чи можна показати всю трагічність того, що відбувається в Україні, більш явно, пише німецький історик Міхаель Штюрмер на сторінках Die Welt.

 

Скріншот статті

"Президент Порошенко оголошує про мобілізацію 50 тис. призовників у віці від 16 до 60, ще стільки ж буде мобілізовано влітку. Після трьох тижнів навчання їх відправлять на фронт в Донецьк і Луганськ, де досі тривають запеклі бої і де їх зустрінуть підрозділи ополчення і до зубів озброєний російський спецназ, які вже отримали бойовий досвід і підтримку з Росії".

Усі ці призовники - "гарматне м'ясо", пише Штюрмер.

При цьому варто зазначити, що під мобілізацію в Україні підпадають військовозобов'язані у віці від 25 до 60 років, а ніяк не з 16 років, як пише німецьке видання.

Призов на строкову службу в Україні буде здійснюватися з 20 років, тому це ляп іноземного видання.

Крім того, мобілізовані громадяни не будуть відразу відправлятися в зону АТО, а пройдуть загальновійськову підготовку (7-10 днів), відновлення бойових навичок (15 днів) та бойове злагодження (15 днів).

Влада неодноразово заявляла, що строковики-новобранці взагалі не будуть направлятися в зону АТО.

Штюрмер називає рішення про мобілізацію в Україні "відчаєм", а конфлікт на Донбасі, на його думку, "війна у всьому крім назви".

"Росія не може програти, а Україна не може виграти, - констатує автор. - Путіну треба лише трохи зачекати, поки військова поразка, крах економіки і песимізм зроблять свою справу".

"Захід досі не придумав, яким способом можна змусити Росію відступити", - йдеться в статті.

Ініціатива сенатора Маккейна надати військову допомогу Україні лише продовжить агонію, вважає Штюрмер. А ідея натиснути на режим Путіна за допомогою економічних санкцій призвела лише до того, що Кремль звалив всю провину за економічні труднощі, що охопили Росію, на Захід, і в результаті санкції тільки посилили режим.

джерело

 

21 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів