З весни нікуди буде ховати ужгородців (відео)

В Ужгороді на міському цвинтарі місць для поховань залишилося максимум до весни цього року.

 

Де ховати померлих - намагалися розібратися наші кореспонденти.

Ужгородців ховають на кладовищі за містом у селі Барвінок. Тут цвинтар відкрили у середині вісімдесятих років минулого століття.

Територія - більше шістнадцяти гектарів. Могили - щільно одна біля одної.

"На сьогоднішній час, вільні місця у нас є. Ну дивлячись так із статистики, думаємо, що до весни ще нам на ці ділянки десь вистачить поховання", - говорить Людмила Стрижовець, спеціаліст Ужгородського комбінату комунальних підприємств.

Де ховати потім - у комунальному підприємстві не знають. Кажуть, територію для нового кладовища має знайти міська рада. І - кваплять чиновників.

"Якщо кладовище "Барвінок", перші папери почали оформлятися в 1976 році, а відкриття кладовища сталося у 1986 році, то звичайно для того, щоб відкрити нове кладовище потрібні і час і ресурс, і проектно-кошторисна документація", - говорить Людмила Стрижовець, спеціаліст Ужгородського комбінату комунальних підприємств.

У мерії про проблему знають. Ще у 2013 році - планували відкрити кладовище на околиці Ужгорода. Та територія, на яку накинули оком чиновники, належить лісництву. Віддати частину своєї землі під цвинтар - там відмовились.

"Буду вести на днях перемовини з головою сільської ради Барвінку, щоби можливо помінятися паями саме біля села Барвінок і визначати ще десь територію до гектара, щоб побудувати кладовище в районі об'їзної дороги", - говорить Віктор Погорєлов, міський голова Ужгорода.

Альтернативи - не існує. Адже крематорій у місті - відсутній, та й традиції спалювати померлих у закарпатців немає. 

 

Людмила Горбач, Марина Коваль, Юрій Ковальов, Новини, телеканал "Інтер"

 

18 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів