Генсек ОНН: Конфлікт в Україні обернувся погіршенням з безпекою та стабільністю в Європі

Конфлікт в Україні реанімував привиди холодної війни.

 

Таку заяву зробив генеральний секретар Організації об'єднаних націй Пан Гі Мун. На брифінгу в Генеральній Асамблеї ООН він підбив підсумки роботи організації в 2014 році і виклав своє бачення пріоритетів її діяльності на поточний рік, пише УНІАН.

"Конфлікт в Україні обернувся загибеллю більш як чотирьох тисяч осіб, погіршенням ситуації з безпекою і стабільністю в Європі і реанімував привиди холодної війни", - заявив Пан Гі Мун, відзначивши трагічні наслідки конфлікту в Україні.

На його думку, одним з основних досягнень минулого року стала ліквідації хімічної зброї в Сирії. Глава ООН висловив співчуття з приводу того, що в Сирії проливається кров вже п'ятий рік. Говорячи про гарантування миру і безпеки, Пан Гі Мун закликав добиватися миру в Україні, Сирії, Судані, Демократичній Республіці Конго та в інших районах світу, а також не допустити погіршення відносин між палестинцями та ізраїльтянами.

 Крім того, він наголосив, що необхідно боротися з тероризмом, екстремізмом і організованою злочинністю, але при цьому пам'ятати, що цю боротьбу необхідно вести, спираючись на принципи захисту прав людини. У зв'язку з цим він нагадав про намічений на квітень цього року всесвітній Конгрес з питань злочинності, який, на його думку, може зміцнити системи кримінальної юстиції на цьому напрямі.

"На нас покладена величезна відповідальність, але нам також надано рік можливостей. Ваша підтримка і рекомендації вкрай необхідні. Давайте разом зробимо 2015 рік періодом глобальних дій", - закликав Генеральний секретар ООН.

 

09 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів