Яценюк - «прем’єр війни» - Президент Чехії

Чеський президент Мілош Земан назвав прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка "прем'єром війни", який не хоче мирного вирішення нинішніх проблем країни.

 

Така заява міститься в інтерв'ю Земана чеській газеті Pravo.

Нинішня політика Києва, на думку чеського президента, має два обличчя. Одне являє собою президент Петро Порошенко, який "може бути "людиною миру", а інше являє український прем'єр, який "зберігає до повстанців на сході республіки некомпромиссную позицію".

"Судячи з деяких висловлювань прем'єра Яценюка, думаю, що це, швидше, "прем'єр війни", тому що він не хоче мирного рішення, яке рекомендує Європейська комісія, але хоче цю проблему вирішити силою", - заявив Земан.

При цьому Земан визнає, що його висловлювання про ситуацію в Україні могли позначитися на падіння його популярності в країні. Таке падіння свого рейтингу він пояснює тим, що багато "погано поінформовані люди" у Чехії вважають, що повалення президента Віктора Януковича являло собою щось подібне до "оксамитової революції" осені 1989 року у Чехословаччині, пише Європейська правда.

 

03 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів