На Хустщині малолітки надивилися бойовиків і вчинили розбійний напад

Літньому подружжю з невеличкого села Забрідь Хустського району навіть у дурному сні не привиділося б те, що їх змусила пережити група зухвалих підлітків із сусіднього населеного пункту.

 

Того злощасного вечора наприкінці листопада господарі-пенсіонери, втомившись за день, вирішили лягти спати рано. Однак відпочити у ту ніч їм не судилося...

Гроші або життя!

Несподівано, десь приблизно опівночі, хтось виламав вхідні двері, далі до оселі з гуркотом ввалився натовп молодиків у масках. Зухвальці були озброєні звичайними кухонними тесаками, але поводилися нахабно і трохи по-кіношному награно, ніби гангстери з відомих кінобойовиків. Навіть фрази, що їх час від часу кидали для залякування стареньких нічні «візитери», були збитими й нагадували репліки з театральних помостів. Все ж нападникам таки вдалося нагнати страху на беззахисних літніх людей. Поваливши пенсіонерів на підлогу, вони приставили їм ножі до горла і, погрожуючи фізичною розправою, стали вимагати гроші. Можливо, зловмисники відали: дід з бабою заощадили собі на «чорний день» певну суму. Правда, не виключено, що обрали цей будинок з інших міркувань

- просто хата подружжя знаходиться якось віддалено від інших у селі і майже на окраїні. Тому ніхто не почує криків чи галасу на подвір’ї, та й випадкових свідків тут також можна уникнути.

Господарі не стали випробовувати долю - відразу віддали юним розбійникам усі свої гроші

- а це кілька тисяч гривень. Сума явно задовольнила «злочинний» апетит нічних гостей. Тому кинувши на прощання, ще одну відому фразу, мовляв: ніяких звернень у міліцію, зловмисники розчинилися у темряві. Потерпілі, звісно, навіть не збиралися дослухатися до цих погроз. Трохи оговтавшись, подзвонили дільничному, і невдовзі на місці події вже працювала слідчо-оперативна група.

«Козлячий голос» і дитяча статура

Здавалося б, через хвилювання і несподіваність, господарі не могли щось розгледіти, тим паче підмітити важливі для слідства деталі, котрі б допомогли пізніше вивести операггивників на спід розбійників. Але потерпілі, виявилися людьми мегикованими. Незважаючи на те, що зловмисники ретельно приховали свої обличчя під саморобними масками і намагалися поводитися зухвало, як досвідчені кримінальники, однак від спостережливого ока власника оселі не вислизнула одна деталь. Чоловік звернув увагу на те, що «візитери», всі до одного (а їх було четверо) - малолітки, йдеться у статті "Відомостей міліції". На це вказувала ще не зовсім сформована дитяча статура і так званий «козлячий голос», характерний для хлопчаків у підлітковому віці. Так, юні зухвальці намагалися гарчати басом, по-дорослому говорити, але їхні хаотичні рухи, парубоцькі викрики свідчили про інше - діти вони і є діти.

Грошовиті ПІДЛІТКИ

Розпочалися пошуки зухвальців. На Хуспцині є два населені пункти, які вважаються проблемними. І всі про це відають. Тож стражі порядку вирішили відвідати у першу чергу тамтешні навчальні заклади. Спілкуючись інкогніто з місцевими жителями, правоохоронці довідалися: справді, в одному із цих сіл є група підозрілих підлітків. Хлопчаки навчаються у десятому класі, але всі високі на зріст і «корчать» із себе дорослих. Час від часу вони полюбляють розважатися у закладах відпочинку. А коли «зависають» у кафе, то обов’язково витрачають чималі суми грошей. Цікавим є і той факт, що гроші «заводяться» у всіх якось підозріло одночасно. Таке враження, нібито вони разом отримують зарплатню. Сумнівів у міліціонерів вже не було — це саме ті зухвалі нападники. Вирішили відвідати кожного за місцем проживання в один і той же час, аби юнці не встигли домовитися, що казати.

Цей хід виявився правильним. Під час опитування у присутності батьків, підлітки стали здавати своїх подільників, зганяючи вину на інших. Були сльози, зізнання. Показання підозрюваних, як годиться за законом, ретельно задокументували. Судячи зі слів юних зловмисників, гроші літнього подружжя вони витратили на власні розваги. Виплили й інші цікаві факти «діяльності» цих малоліток. Але тепер у справу втрутилися адвокати, вппивові люди. І один з підозрюваних спробував відмовитися від попередніх свідчень. Але на його участь вказують інші члени ргупи. На сьогодні усім чотирьом учасникам оголошено підозру у скоєнні тяжкого злочину - розбійному нападі. Зухвальці знаходяться під вартою, розповідає начальник Хустського МВ УМВС Олександр Везир. Наразі слідство ще триває, яке можливо, викриє й інші злодіяння цього юного злочинного «квартету».

Uzhgorod.net.ua

 

21 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів