Чиновників, які не пройшли детектор брехні, треба відстороняти

Політолог Олександр Палій підтримує ідею закарпатського нардепа про те, що чиновники та парламентарі мають проходити детектор брехні. 

 

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua. За словами експерта, подібні перевірки мають бути регулярними. "Хоча поліграф теж можна обманути. Ймовірність правильної відповіді становить 98 відсотків. Але це все одно висока планка. Чиновників, які його не пройшли, треба відстороняти. Депутати мають проходити його раз на півроку. Це може бути хорошим засобом для морального контролю за ними. Коли почнуть говорити, що це порушення прав, то мають згадати, що найбільшим з них є обкрадання виборців. Тим більше в умовах війни. В бізнес-імперії молодшого Януковича дуже широко застосовували детектор брехні. Вони самі крали у країни, як скажені. Але при цьому не хотіли, щоб у них щось брали", - наголосив Палій.

Політолог зазначив, що влада має проводити реформи, щоб зменшити рівень корупції. "Наприклад, Аваков мусив би скоротити протокол ДАІ, щоб його можна було заповнити за 5 хвилин, а не 20, як зараз. Бо за цей час водію набридає, і він дає хабара. Також треба максимально зменшити можливість чиновників для регулювання. Чиновник має стати максимально безправним. Крім того, потрібно застосовувати систему провокації хабара. Це не дуже етично, але ефективно, бо хабарникам створюватимуться великі проблеми", - зауважив він.

"Свого часу у Міністерстві внутрішніх справ давали хабарі за призначення на керівні посади. У лютому-березні був повний хаос. Брали людей, на яких тавро немає де ставити. Все виглядало як банальне заробітчанство. В умовах, коли мали іноземну агресію та складну ситуацію на Сході, це був жах. Якби призначали нормальних людей, наприклад, керівниками луганської міліції, зараз би територія Лугандону була б в кілька разів меншою, якби взагалі існувала. А ставили тих, хто все здавав. Сподіваюся, що прихід у МВС Еки Згуладзе прискорить реформи. Вона прийшла не заробляти в міністерстві на хабарах, а зробити собі ім'я та досягнути амбітних цілей. Можливо, Аваков їй перешкоджатиме. Хоча може побоятися чи не захотіти", - додав політолог.

 

21 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів