Закарпатським водіям на замітку! Ще на 3 гривні здорожчає пальне

Експерти прогнозують стрімке здорожчання пального в Україні

 

В Україні прогнозують, різке та затяжне подорожчання палива, але точно сказати, на якій позначці зупиниться подорожчання палива, ризикують не всі експерти паливного ринку.

17 грудня оператори паливного ринку купували валюту на міжбанку в діапазоні від 19 грн./$ до 20,05 грн/$. Це означає, що найближчим часом бензин погрожує підскочити ціні ще на три гривні, розповів президент асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" Леонід Косянчук.

"Значить, що на АЗС слід очікувати плюс 3 гривні на літрі до тієї ціни, яку ви бачите на АЗС", – зазначив він.

Так, тільки за останній день середня вартість бензину підвищилася на 22 копійки – A-92 до 16,79 грн/л, а "п'ятірки" – до 17,07 грн/л. Знову-таки – це середні розцінки по країні. Деякі ж великі заправники 16 грудня накрутили свої цінники відразу на 0,5-1 грн., а сьогодні знову підняли вартість, пише tourismnews.com.ua.

"Зараз ринок дуже чутливий. Знову злетів курс. Природно, це не може не відбитися на ринковій ціні на паливо, оскільки курс валюти – одна зі складових ціноутворення. Поки не буде наведено порядок на фінансовому ринку, ціни на бензин будуть "стрибати" разом із гривнею "- зауважив заступник директора науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев.

Фото politdengi.com.ua

 

19 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів