Закарпатські прокурори роз’яснили, чому не скасовують акти на землю

У справі щодо оскарження незаконного рішення сесії Ужгородської міської ради, питання про скасування актів на землю прокуратурою не ставиться

 

У ряді ЗМІ з`явилася інформація, що нібито прокуратура на вимогу одного з нардепів оскаржила рішення сесії Ужгородської міської ради, яким затверджено у 2010 році містобудівну документацію кварталу індивідуальної житлової забудови в районі вул. Стефаника в Ужгороді.

Зважаючи на резонансність даного питання прокуратура області вважає за необхідне роз`яснити ситуацію.
 
Підставою для оскарження вищевказаного рішення сесії міської ради є виключно порушення ряду вимог Земельного кодексу України (ст. 181-183), Законів України «Про землеустрій» (ст. 20, 51, 62), «Про державну експертизу землевпорядної документації» (ст. 9, 35) та «Про планування і забудову територій» (ст. 1, 3) при розробці та затвердженні сесією міської ради містобудівної документації кварталу індивідуальної житлової забудови в районі вул. Стефаника, вздовж міжнародної автомобільної дороги загального користування державного значення М 08. 
 
Зокрема, з метою обґрунтування розмірів і меж земельних ділянок з урахуванням вимог щодо раціонального використання та охорони земель під час формування нового кварталу індивідуальної житлової забудови із числа вільних земель міста Ужгорода в районі вул. Стефаника, Ужгородською міською радою не розроблено відповідний проект землеустрою щодо створення нових землеволодінь, землекористувань.
 
Також, містобудівна документація кварталу для індивідуальної житлової забудови в районі вул. Стефаника не пройшла обов’язкової експертизи, якою визначається відповідність змісту містобудівної документації законодавству, державним стандартам, нормам і правилам, рішенням органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань планування і забудови територій, соціального та економічного розвитку, раціонального використання земель та природних ресурсів, охорони навколишнього природного середовища, санітарного та епідемічного благополуччя населення, пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту населення і територій, збереження культурної спадщини, соціальним стандартам життєдіяльності населення.
 
Підсумовуючи наведене, наголошуємо, що у справі про оскарження вищевказаного незаконного рішення сесії Ужгородської міської ради, питання про скасування актів на землю громадянам прокуратурою не ставиться, повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

19 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів