Богдан Андріїв: Підтримаємо будівельників, які забезпечать учасників АТО квартирами в Ужгороді (відео)

Стара, чи то пак нова влада Ужгорода продовжує освоюватись на місці після вимушеної відпустки. Нагадаємо, за рішенням Ужгородського міськрайонного суду, 26-го листопада Віктор Погорєлов повернувся до керування обласним центром.

 

Того ж дня під стінами міськради відбулась акція протесту. Представники громадськості закликали мера скласти повноваження, а депутатів - «саморозпуститись». Окрім того - вимагали негайного накладення мораторію на продаж земельних ділянок в Ужгороді. Попри всілякі спроби, в середу активісти так і не добились аудієнції міських очільників. Та вже сьогодні діалог таки відбувся.

У п’ятницю, 28 листопада, «відновлений» місцевою Фемідою мер Ужгорода Віктор Погорєлов, секретар міськради Богдан Андріїв та кілька представників депутатського корпусу зустрілись із представниками мас-медіа та громадськими активістами, аби обговорити нагальні питання.

Розпочали з відповіді на вимогу містян щодо накладення мораторію на продаж землі. Так, виділення земельних ділянок на території Ужгорода призупинили до затвердження нового генерального плану, себто до кінця року. Проте мораторій не буде стосуватися учасників АТО та родин загиблих.

«За цією програмою досі надано одну таку ділянку, - розповів секретар міської ради Ужгрода Богдан Андріїв. – Сьогоднішня зустріч мала на меті з’ясувати наболілі питання громадян міста Ужгород, зокрема, що стосується правомірного надання земельних ділянок ужгородцям. Ми прийняли рішення про тимчасове припинення виділення вільних земельних наділів. Таке рішення діятиме допоки не буде затверджено новий генеральний план міста та його відповідне зонування. Це має відбутись до нового року.  Однак, цей мораторій не стосуватиметься родин, члени яких беруть участь в АТО, а також, загиблих у війні на сході країни. Наразі ділянку отримала ще одна родина загиблого на АТО, 4 заяви членів сімей на розгляді земельної комісії. На найближчій сесії (попередньо в грудні) депутати обіцяють це питання розглянути, а відтак, прийняти відповідне позитивне рішення. В цілому від родичів військових, які боронять вітчизну від ворога, є близько двох сотень заяв на виділення земельних ділянок. Нами буде створена спеціальна комісія, яка вивчатиме достовірність фактів заявників, оскільки нині довідки різняться (є від Міноборони, МВС, добровольчих об’єднань). Тому ми хочемо вивчити дані, які відповідатимуть дійсності. Адже, ділянки мають отримати справжні захисники вітчизни, а не люди, що мають «липові» довідки. Натомість, варто зауважити, що земельні наділи виділятимуть лише мешканцям обласного центру, оскільки забезпечити всіх бажаючих безкоштовним клаптиком землі – просто неможливо», - каже пан Андріїв.

«Також необхідно додати, що ми розглядатимемо пропозицію щодо прямої підтримки будівельників, які можуть забезпечити потребуючих учасників АТО безоплатними квадратними метрами, - далі продовжив секретар міської ради Ужгрода Богдан Андріїв. - Для початку ми проведемо зустріч із забудовниками, з’ясуємо, чи готові вони йти на зустріч владі і військовим. Я вважаю, що в першу чергу, родинами загиблих та постраждалих в АТО має опікуватись держава. Місцева влада теж має долучатись, але лише у межах своєї компетенції».

Валерія Вербицька для Ужгород.net

Далі у коментарі Богдана Андріїва

 

28 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів