Терористи, яких відправили захопити Закарпаття, мають спільників по всій Україні

За даними СБУ, спецслужби РФ мали створити навіть "Київську народну республіку".

 

Згідно з даними СБУ, у Путіна було бажання створити агентурну мережу в ще деяких областях України. СБУ викрила та припинила діяльність кадрових співробітників спецслужб Росії, які планували створити агентурну мережу для дестабілізації ситуації у п'яти регіонах України.

Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська. За її словами, представники російських спецслужб мали намір створити власну агентуру у Чернігівській, Львівській, Полтавській, Херсонській та Вінницькій областях, повідомляє УНІАН.

Також викрито та попереджено реалізацію російськими спецслужбами задуму щодо захоплення влади й оголошення Одеської, Харківської і Київської "народних республік".

Крім того, як зазначила Гітлянська, СБУ викрила плани російських спецслужб з дестабілізації ситуації в Закарпатській області та втілення антиукраїнського сценарію зі створення так званої "Республіки Підкарпатська Русь". За її словами, у зв'язку з цим викрито групу осіб, які готували створення в регіоні чергової штучної "народної республіки" у випробуваний Кремлем спосіб, - шляхом примусової федералізації України.

"Силовий сценарій передбачав захоплення місцевих органів державної влади, військових складів та інших стратегічних об'єктів диверсійно-підривними групами, котрі мали діяти під виглядом так званої "місцевої самооборони"", - додала вона. Як зазначила Гітлянська, під час обшуків оперативники СБУ вилучили документи, написані російською мовою, які містили детальні описи антидержавних дій та диверсій для створення "напруженої ситуації в Закарпатті".

Як повідомлялося раніше, згідно з останніми даними СБУ, бойовики і російські війська планують захоплення нових територій України, - пише ТСН. 

 

28 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів