20-річний ужгородець «заробляв» у ломбарді, «позичаючи» цінні речі

Міліціонери викрили ужгородського шахрая

 

Ужгородські міліціонери відкрили кримінальне провадження стосовно місцевого шахрая, який «позичив» у своєї знайомої планшет, щоб кілька днів покористуватися ним. В результаті техніка опинилася у ломбарді, а виручені кошти зловмисник витратив на власні потреби.

Днями, пізно вночі, із заявою до Ужгородського міськвідділу міліції звернулася 46-річна жителька міста. У звернені жінка просила прийняти міри до громадянина на ім’я Василь, який її ошукав. Проте ані фамілію, ані місце проживання «позичальника» цієї недешевої речі, заявниця не знала.

З’ясувалося, що ще в серпні місяці, потерпіла дала у користування малознайомому молодику планшет «Леново», який належить її неповнолітній доньці. Коли ж прийшов час повертати позичене, той раптово зник і перестав виходити на зв’язок.

Вжитими заходами працівники карного розшуку Ужгородського міського відділу розшукали зловмисника. Ним виявився 20-річний, ніде не працюючий, житель міста. У скоєному хлопчина зізнався та розповів, що йому потрібні були гроші. Заробити які він не здатний. Тож не придумав нічого кращого, як обдурити свою знайому. Під приводом «користування», попросив у жінки планшет, в той же день здав його в ломбард. Зароблені таким чином грошові кошти, витратив на власні потреби. 

Дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Шановні ужгородці та гості міста! Не довіряти малознайомим особам. Ні в якому разі не давайте їм свої речі, особливо це стосується мобільних телефонів, ноутбуків, планшетів та іншої техніки. Адже, вони як і раніше приваблюють зловмисників. Будьте гранично обережні, бережіть своє майно. Увипадку, якщо все-таки ви стали жертвою злочину, потрібно негайно зателефонувати на «102», оскільки таких пройдисвітів легше знайти по гарячих слідах.

 

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС

 

28 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів