Як закарпатські дівчата «рятували поранених» (фото)

Працівниці закарпатської міліції у польових умовах, максимально наближених до бойових, навчалися надавати медичну допомогу бійцям на полі бою.

 

В умовах АТО, а фактично війни, яку переживає нині Україна в Донецькій та Луганській областях, важлива не тільки присутність на фронті військових формувань, але й медиків, які надають кваліфіковану допомогу пораненим солдатам.

Два місяці цьому ремеслу навчалися вісім десятків працівниць закарпатської міліції, котрі здавали днями своєрідний іспит на Мукачівському міліцейському полігоні «Шипка».

Ситуація, яку було змодельовано, максимально наближалася до бойової. Автомобіль з українськими вояками потрапив у засідку сепаратистів, кілька бійців було поранено і знадобилася медична допомога.

Працівниці закарпатської міліції, які виступили в ролі медсестер, на відмінно впоралися з питанням надання першої медичної допомоги. І це не дивно, адже до того вони два місяці проходили практичні навчання під керівництвом професійних медиків управління медичного забезпечення УМВС. На них жінки-міліціонери навчалися спиняти кров із рани, робити штучне дихання і прямий масаж серця, евакуювати пораненого з поля бою тощо.

Присутній на навчаннях начальник УМВС області полковник Сергій Шаранич високо оцінив професійну майстерність колегинь у погонах і вручив кожній із восьми десятків жінок-міліціонерів сертифікат про закінчення курсів медсестер.

- Дай Бог, аби отримані знання ніколи не знадобилися нашим жінкам на практиці, в умовах реальних бойових дій,- прокоментував Сергій Шаранич. – Однак нині, в умовах війни на Сході, важливою є професійна підготовка правоохоронців, в тому числі жінок у погонах,  і їх готовність надати реальну допомогу нашим бійцям у зоні АТО. Сьогодні наші працівниці показали, що вони готові й здатні це зробити професійно. З такими жінками наші чоловіки переможуть будь-якого ворога й здатні гори звернути…

А на завершення була справжня польова кухня та  традиційне фото на пам'ять.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

 

 

 

28 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів