Сусідка Закарпаття поки не бачить ознак вирішення кризи в Україні

Угорщина підтримує вступ України в ЄС, оскільки хоче бачити її буферною зоною між Угорщиною та Росією.

 

Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв'ю німецькому виданню Handelsblatt. За його словами, угорський уряд поки що не бачить ознак вирішення кризи в Україні. "Ми маємо справу з таким явищем, яке Європі дуже важко зрозуміти", - зазначив угорський прем'єр.

На його думку, йдеться про геополітику, "яка починається там, де європейська політика закінчується". Орбан, якого критикують за зближення з Кремлем, вважає, що геополітика говорить "мовою сили", а це "абсолютно не властиве європейській політиці".

Про перспективи вступу України в ЄС він зазначив, що потрібно з'ясувати, хто забезпечить щорічну фінансову підтримку Україні в 25 млрд євро, щоб утримати її економіку на плаву. "Поки це питання не вирішиться, вести розмови про подальші кроки в цьому напрямку завчасно", - заявив Орбан.

На думку угорського прем'єра, членство України в ЄС є бажаним, але для цього сусідці Угорщини треба стабілізуватися політично й економічно, а також контролювати свої кордони, пише Радіо свобода.

 

25 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів