Ужгородці вшанували жертви Голодомору (фоторепортаж)

Цієї суботи понад трьох сотень ужгородців зібрались на площі Театральній на мітинг-реквієм, аби віддати шану жертвам Голодомору 1932-1933 років.

 

Містяни вшанували загиблих молитвами і хвилиною мовчання та символічно запалили свічки.

У ході мітингу-скорботи віддали данину пам’яті замореним та померлим  духовенство краю, керівники області - Михайло Рівіс та Володимир Чубірко, в.о.мера Ужгорода Богдан Андріїв, представники інших державних органів та громадські активісти.
 
Після закінчення заходу, Богдан Андріїв прокоментував: "22 листопада по всій Україні проходять національні пам'ятні заходи із вшанування мільйонів жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років. Ужгородці також приєдналися до вшанування хвилиною мовчання та запаленням лампадок. Важливо, аби ми всі пам'ятали, як 81 рік тому, у ті  далекі трагічні роки українському народові сталінським режимом завдано смертельного удару. Ми повинні донести нашій молоді про ті жахливі 22 місяці штучного голоду. Адже тоді щоденно помирало 25 тисяч українців (!). Загинуло від голоду понад 10 мільйонів людей, а це - чверть населення теперішньої України.  І як би хто не переписував нашу історію, у пам’яті людей зберігатиметься правда про ті страшні події, які стали   чорними сторінками у національній історії. Світла їм пам'ять!" - І на додачу підкреслив. - Нині нам всім треба об'єднатися і не допустити жодних насильств над українським народом заради мирного майбутнього наших нащадків"
 
15-річна ужгородка Марія Гісем прийшла разом із подругою, аби запалити свічку та хвилиною мовчання вшанувати заморених голодом співвітчизників. Дівчина каже, що хоча шкільна програма й насичена подіями про Голодомор, проте мало виховних заходів. Мова йдеться про організацію переглядів   кінофільмів про Голодомор 1932-1933 років в Україні, тематичні експозиції, тощо аби молодь знала і пам'ятала про ті трагічні події.
 
Далі у фоторепортажі Uzhgorod.net.ua
 

 

22 листопада 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів