29-річний мукачівець «злакомився» на купу «металобрухту»

Міліціонери оперативно знайшли зловмисника, який незаконно заволодів чужим транспортним засобом

 

Ужгородські працівники карного розшуку за гарячими слідами знайшли мукачівця, який «злакомився» на старі та ще й у несправному стані «Жигулі»...

В середу, 19 листопада, післяобідньої пори до Ужгородського міськвідділу міліції надійшло звернення від 54-річного ужгородця про те, що невідома особа викрала належний йому автомобіль «ВАЗ-2101», який знаходився в несправному стані на стоянці по вулиці Легоцького в обласному центрі.

Отримавши інформацію про крадіжку автомобіля працівники карного розшуку міськвідділу міліції вжили ряд заходів для розкриття даного правопорушення. Вже за кілька годин автомобіль правоохоронці знайшли. Швидко встановили особу підозрюваного у незаконному заволодінні чужим автомобілем. Ним виявився 29-річний житель міста Мукачева.

Викрадений автомобіль вилучено. Зараз молодий чоловік спілкується з міліціонерами. З’ясовуються обставини події.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом), яка передбачає відповідальність за вчинення даного злочину у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років. Триває слідство.

Шановні громадяни! Вже вкотре звертаємо увагу на те, що недбале відношення до власного майна спонукає правопорушників до вчинення того чи іншого злочину. Просимо вас не залишати свої особисті речі, власність чи транспортні засоби де попало. Слід пам’ятати, що для крадіїв не має значення де лежить його здобич – в салоні чи зачиненому багажному відділенні автомобіля. Для досягнення своїх злочинних цілей, зловмисники використовують будь-які способи. Крадуть все, що погано лежить та потрапляє їм під руку. У нашому випадку зловмиснику вдалося вкрасти цілий хоч і старий автомобіль, який залишив його законний власник без нагляду, на досить тривалий час.

Ужгородський міськвідділ міліції радить власникам автотранспорту, як максимально захистити своє майно та не стати жертвою злочинців навіть, якщо автомобіль знаходиться у несправному стані: залишати автомобіль у власних чи орендованих гаражах, а при їх відсутності у спеціально обладнаних місцях, де надаються послуги цілодобової охорони: місця паркування, стоянки, та інше. У разі відсутності такої можливості, залишайте автівку виключно у добре освітлених місцях, чи місцях де ведеться відеоспостереження. Ні в якому разі не залишайте автомобіль в місцях з густою рослинністю. Приглядайте за автомобілем, перевіряйте замки та навіть цілісність самого автомобіля, або попросіть знайомих чи друзів це робити. Адже предметами злочинних посягань можуть стати бічні дзеркала заднього виду, колеса, номерні знаки, тощо.

Шановні громадяни! Сподіваємося, що наші поради, допоможуть Вам зберегти свою власність. Якщо ваш автомобіль все ж таки обікрали, ні в якому разі не сідайте всередину машини, а відразу телефонуйте 102, чим раніше ви це зробите, тим швидше будуть знайдені злочинці. Пам’ятайте, цілісність та збереження автотранспортного засобу, в основному, залежить від Вас самих. Будьте обережні!

 

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС

 

22 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів