Президент Чехії: Немає сенсу надавати Україні економічну допомогу

Заходу немає сенсу надавати Україні економічну допомогу, тому що на її території триває громадянська війна.

 

Таку думку висловив президент Чехії Мілош Земан в інтерв´ю російському Первому каналу.

"По-моєму, найголовніше, треба зрозуміти, що в Україні просто громадянська війна. Нам не треба займатися якимись мріями про підтримку, включаючи економічну підтримку України, тому що в умовах громадянської війни, економічна підтримка - це повна нісенітниця", - заявив він.

"Ну, ось перший крок - це договір між українцями і українцями. І тільки другий крок - договір про газ, договір про збереження України перед банкрутством, тому що цей ризик реально існує, в умовах громадянської війни будь-яка економічна допомога - це лише втрата грошей", - додав Земан.

Президент Чехії також висловив песимістичні погляди щодо швидкого вирішення кризи в Україні та наголосив на тому, що для уникнення банкрутства, необхідно зупинити "громадянську війну".

"Уявіть собі величезні гроші, які вам потрібні для громадянської війни з обох сторін. Ви практично не маєте грошей і на щось інше, тільки на війну. Так? Отже, якщо ви хочете уникнути банкрутства, ви повинні зупинити громадянську війну",  - підкреслив він.

Земан також вкотре розкритикував санкції ЄС проти Росії та наголосив на тому, що він є не єдиним європейським лідером, який скептично ставиться до такої політики.

"Санкції є ось такою loss-loss стратегією, стратегією, при якій втратять все, і ніхто не має ніякі переваги",  - зазначив він.

"Це не тільки Чехія, це Словаччина, Угорщина, здається, що навіть Австрія. Значить, наприклад, прем'єр Словаччини Роберт Фіцо висловлює свою недовіру, що стосується санкцій ще голосніше, ніж Чехія. Деякі європейські держави також трошки коливаються", - додав президент Чехії.

Варто зазначити, що у неділю, 16 листопада, Земан зустрічався з президентом україни Петром Порошенко в рамках зустрічі в Братиславі президентів країн Вишеградської четвірки та Німеччини, однак переговорів віч-на-віч у них не було.

Земан - на фото ліворуч

Нагадаємо, що президент Чехії є єдиним європейським лідером, який публічно заперечує факт вторгнення російських військ на схід України.

Зокрема, він раніше заявляв про те, що декілька сотень російських добровольців, які воюють на Донбасі, ще не є вторгненням.

Місцеві видання повідомляють про фінансову допомогу на адресу Земана від наближених до Кремля російських олігархів.

Європейська правда

 

17 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів