Ужгородським міліціонерам пустили кров

Спочатку чаєм з булочкою пригощали, а потім кров збирали.

 

Сьогодні працівники Ужгородського міськвідділу міліції добровільно здали кров для поранених бійців під час антитерористичної операції на Сході нашої країни 

У приміщенні обласного центру переливання крові стільки правоохоронців ще не було. Серед добровольців були й представниці прекрасної статі, які нарівні з своїми колегами-чоловіками без вагань стали донорами. 

Першим здав кров заступник начальника Ужгородського міськвідділу міліції Вододимир Кувик, надавши приклад колегам. 

- Кожен із нас став донором за власним переконанням, адже кожна краплина крові може врятувати чиєсь життя. За необхідності ця кров буде використана у госпіталях для надання першої медичної допомоги пораненим побратимам, — каже Володимир Кувик. – Ми на власному прикладі демонструємо готовність допомагати нашим землякам, які відізвалися на заклик держави. Ця добровільна акція не перша і не остання. Ми й надалі будемо допомагати пораненим бійцям.

 

Спершу потенційних донорів оглядав лікар, який давав дозвіл на здачу крові. Донорська кров заготовлялася винятково одноразовими системами та іншими необхідними матеріалами. Вона обов'язково обстежувалася на різні хвороби.

Потім донори проходили огляд у лікаря дерматовенеролога. Тут замість голок - традиційне опитування. 

Опісля майбутнього донора пригощали солодким чаєм з булочкою, аби додалося сили. Лише тоді міліціонери заходили до самого пункту переливання крові. Кілька хвилин - і 470 мілілітрів крові для благодійності готові.

 

Міліціонери-донори зізнаються, що відчуття від цього не надто приємні. Утім, благородна мета виправдовує біль. Адже вони добре знають, якими жахливими можуть бути наслідки отриманих поранень під час антитерорестичної операції та розуміють, що така ініціатива допоможе врятувати чиєсь життя.

 

За словами лікарів бригади обласного центру переливання крові, уся зібрана кров пройде ретельну перевірку в лабораторії центру, буде відповідним чином оброблена та готова до використання у будь-яку хвилину.

 

Нагадаємо, що на сьогоднішній день значна частина особового складу закарпатської міліції виконує завдання на Сході країни, тому ужгородські міліціонери заради донорства свідомо відмовилися від гарантованого відпочинку.

На завершення кожен донор-правоохоронець отримав відзнаку про добру справу – браслет донора «Лінія життя», який має привернути увагу громадян до проблеми донорства та збільшення запасів крові.

 

Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС

 

31 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів