В Ужгородській міській лікарні від отруєння грибами під крапельницями опинилися 40 осіб

За словами завідувачки гастроенторологічного відділення Ужгородської міської клінічної лікарні Алли Січки, за останні 2-3 тижні до їх відділення потрапило близько 40 осіб, які отруїлися грибами.

 

Лікарка зауважила, що в основному люди різного віку зазнали середньої важкості отруєння від вживання неправильно приготованих грибів, а саме - глив, зібраних в лісах на Ужгородщині поблизу сіл Анталовці та Худльово.

Як уже повідомляв Ужгород.net, головний спеціаліст санітарно-гігієнічного відділу Головного управління Держсанепідслужби у Закарпатській області Світла ГІБА розповіла, що цього року 17 наших краян отруїлися грибами.  

Причому всі 16  пацієнтів  - мешканці Ужгородського району (ще один потерпілий – з Берегівщини), які вживали пластинчаті отруйні гриби.  У потерпілих внаслідок отруєння здебільшого спостерігався стан середньої важкості .

Аналіз випадків отруєнь дикорослими грибами в області з року в рік   свідчить, що люди вживають пластинчасті отруйні гриби, які помилково сприймають за їстівні. Наприклад такі як печериці, сироїжки, опеньки, парасольки. У 2014 році 12 осіб потерпіло через вживання глив, зібраних в околицях села Худльово.

 

30 жовтня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів