Без прем’єрства Яценюка жодна конфігурація в парламенті не можлива?

Відомий політолог Вадим Карасьов припускає два варіанти формування парламентської коаліції, і один з них - без Блоку Петра Порошенка.

 

Про це директор Інституту глобальних стратегій сказав у коментарі Укрінформу."Коаліція може бути у двох варіантах: Партія Блок Петра Порошенка, "Народний фронт", "Самопоміч" і всі решта або - "Народний фронт", "Самопоміч", "Батьківщина" і "Свобода", якщо вона пройде до парламенту", - зазначив Карасьов.

За його словами, другий варіант - без Блоку Петра Порошенка - вірогідний, якщо не вдасться досягти домовленості щодо складу Кабінету Міністрів. "Те, що Яценюк залишиться Прем'єром, це абсолютно гарантовано. Без прем'єрства Яценюка жодна конфігурація в парламенті не можлива. А йтиметься про ключові міністерства, ключові посади в Кабінеті Міністрів. Якщо не домовляться (з Порошенком. - Авт.), то "Народний фронт" може й сам при певних розкладах сформувати на своїй базі коаліцію більшості", - вважає політолог.

При цьому він додав: тут багато що залежатиме і від того, як зорієнтуються мажоритарники, самовисуванці, які роблять ставку на сильних і можуть вступити в коаліцію з "Народним фронтом". "Є частина тих, хто висувалися Блоком Петра Порошенка. Частина мажоритарників піде в опозиційний блок. А от самовисуванці, які не мають формальних зобов'язань перед Президентом, можуть підіграти "Народному фронту", - зазначив Карасьов.

 

28 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів