В.Путін жодного разу не пропонував поділити Україну - Д.Туск

Обраний головою Євроради колишній прем’єр Польщі Дональд Туск запевнив, що на жодній зустрічі із Володимиром Путіним пропозиції щодо поділу України не було

 

Передає  "Польське радіо".

Дональд Туск, коментуючи висловлювання екс-голови МЗС Польщі і нинішнього спікера польського парламенту Радослава Сікорського у виданні Politico, зазначив, що Сікорський “після не найкращого початку добре прояснив це питання”.

Колишній глава уряду Польщі наголосив, що непорозуміння виникло із “перемішування тем багатьох висловлювань російської влади на тему України”.

У 2008 році зустрічі віч-на-віч із президентом Росії не було, натомість була зустріч у вузькому колі, підкреслив Туск в інтерв'ю радіо TOK FM.

Він нагадав також, що усі зустрічі на такому рівні ретельно записуються, а першим, хто дізнається інформацію та записи — президент, яким тоді був Лєх Качиньський.

Він додав, що Україна ніколи не була на порядку денному цих зустрічей.

“Уся ця історія показує, що пам’ять людини іноді здатна підводити... Емоції не відповідають тому, що відбувається у світі”, — зазначив він.

“Коли Радослав Сікорський сказав, що його підвела пам’ять, він просто закрив питання”, — додав Туск.

Раніше американське видання Politico опублікувало статтю "Путінський переворот", що містить інтерв'ю з Сікорським, в якому він розповів, що у 2008 році Володимир Путін натякав прем'єр-міністру Польщі Дональду Туску на можливість розділу України.

Водночас колишній міністр закордонних справ Польщі та чинний спікер сейму республіки Радослав Сікорський заявив, що деякі його слова в інтерв'ю виданню Politico були невірно інтерпретовані.

Джерело: УНН

 

24 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів