ЗМІ розсекретили «порошенківські репресії» до викривальних журналістів

Опублікувано документи з наказом притягнути до відповідальності журналіста «Дзеркала тижня»

 

У відповідь на заяву президента Петра Порошенка про те, що не існує ніякого доручення його адміністрації притягнути до відповідальності журналіста «Дзеркала тижня. Україна» Дмитра Менделєєва, який написав статтю про зловживання держкомпаній при продажу зброї, сайт газети опублікував повний скан протокольного рішення за результатами засідання президента з силовиками, яке містить в пункті 20 доручення генпрокуророві Яремі.

«За результатами проведеної перевірки в разі підтвердження наявності складу злочину за ознакою підриву обороноздатності держави притягнути до відповідальності автора статті про продаж зброї та військового майна, яка була викладена на сайті Інтернет-видання «Дзеркало тижня», – йдеться у п. 20 протокольного рішення.

«Багато президентських рішень, що містяться в протоколі, дійсно актуальні донині і не підлягають розголошенню, тому ми приховали весь інший зміст документа», – пояснили в редакції.

Видання також опублікувало лист голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна прем'єр-міністрові України Арсенію Яценюку від 8 вересня 2014 р., який супроводжує протокольне рішення за результатами наради президента України з керівниками центральних органів виконавчої влади від 7 вересня 2014 р. в АП. Що підтверджує наявність згаданого вище документа.

Фотоскани документа дивіться тут.

Матеріал «Дзеркала тижня. Україна» про незаконну торгівлю зброєю підприємств «Укроборонпрому», під назвою «Брехня, що вбиває» авторства Менделєєва, опублікований в газеті 18 жовтня. Він став реакцією на судовий позов «Укроборонпрому» і Міноборони до тижневика, автора статті і активістки-волонтерки Світлани Зварич. Текст викликав широкий резонанс у медіапросторі.

Президент Порошенко до останнього заперечував, що Банкова дала доручення залучити до відповідальності журналіста.

zaxid.net

 

24 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів