Закарпатські школярі вчитимуться без осінніх канікул

Графік навчання в більшості регіонів України змінили, а от як саме — вирішують в останній момент.

 

У столиці готували до того, що перерви в навчанні не буде, а за 10 днів до початку канікул оголосили, що дітей таки відпускають по домівках, причому не на тиждень, а на два: з 27 жовтня по 9 листопада. Так само хочуть зробити в Дніпропетровській, Полтавській, Львівській областях. Завдяки теплим денькам деякі регіони вирішили якнайдовше не починати опалювальний сезон, а діти нехай поки погуляють.

Є й варіант міні-канікул: їх введуть в Івано-Франківській, Тернопільській областях (з 30 жовтня до 2 листопада), Чернівецькій (25-28 жовтня).

В інших регіонах поки орієнтуються на традиційний тиждень відпочинку від навчання: з 27 жовтня – до 2 листопада. Втім, Міносвіти рекомендує батькам уточнювати дати осінніх канікул в школах. Адже зрушити або скоротити терміни шкільного відпочинку за законом може сам навчальний заклад.

А ось у Вінницькій, Одеській, Хмельницькій, Закарпатській областях постановили: вчитися без перерви. До речі, минулого року в Ужгороді таке ж рішення викликало акції протесту і звинувачення: економити на дітях бездушно, - повідомляє ресурс "Рівність в Україні".

Однак нині таке ж рішення на Закарпатті не викликало вже минулорічного ажіотажу. Ані серед учнів, ані серед їхніх батьків. Просто їх завчасно повідомили. Та й всі, мабуть, розуміють, що зараз країні справді слід економити кожну копійку.

Як пояснили в департаменті освіти і науки Закарпатської ОДА, згідно з чинним законодавством, рішення про відміну чи перенесення осінніх та весняних канікул приймає трудовий колектив кожного окремого навчального закладу, при цьому обов’язковим є лише погодження з органами місцевого самоврядування.

Рішення про запровадження семестрової форми навчання, тобто про відміну осінніх та весняних канікул і приєднання їх до зимових (в основному, з метою економії енергоресурсів) ухвалили навчальні заклади 9 районів Закарпаття. Тобто виходить, що більша половина області матиме подовжений зимовий відпочинок у школах.

Щодо Ужгорода, то тут, за даними департаменту освіти, осінніх канікул не матимуть усі загальноосвітні школи та два навчально-виховні комплекси – «Пролісок» і «Гармонія».

У департаменті також наголосили, що батьки учнів всіх навчальних закладів вчасно (ще у перші дні вересня) попереджені про перенесення канікул.

Мукачево.Net

 

24 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів