У день виборів за порядком «наглядатимуть» чергові-чинуші, які «на хід виборів не впливають»

Закарпатська облдержадміністрація не втручається у хід виборчого процесу та не впливає на нього.

 

У Законі України "Про вибори народних депутатів України" вказано: "Органи виконавчої влади, правоохоронні органи (прокуратура, міліція), органи Державного реєстру виборців організовують свою роботу під час виборчого процесу, в тому числі у вихідні дні та в день голосування, таким чином, щоб забезпечити прийом і розгляд документів щодо підготовки та проведення виборів депутатів, позовних заяв, скарг та звернень виборчих комісій у строки та спосіб, установлені Законом".

Виходячи з цього, а також враховуючи те, що саме органи влади відповідають і за матеріально-технічне забезпечення виборчих дільниць, в обласній державній адміністрації та районних державних адміністраціях у день позачергових парламентських виборів у неділю, 26 жовтня, працюватимуть відповідальні чергові. В ОДА і РДА реагуватимуть на сигнали, які можуть надходити з дільниць, від учасників виборчого процесу, офіційних спостерігачів та від виборців стосовно проблем, які виникають, й у разі потреби координуватимуться з відповідними службами і правоохоронними органами.

Як зазначив голова Закарпатської облдержадміністрації, влада повинна дбати, щоби цей день в області пройшов спокійно й закарпатці могли здійснити волевиявлення відповідно до своїх прав і обов'язків як громадян України.

"Усіх причетних до виборчого процесу закликаю діяти винятково у рамках законодавства України, чесно і прозоро. Не маючи права агітувати, скажу лише єдине: усіх краян запрошую прийти на дільниці і зробити свій вибір з розумом і по совісті", – сказав Василь Губаль.

Закликаючи закарпатців у разі проблем із виборчим процесом звертатися до чергових в ОДА та РДА, керівництво краю наголошує: структури обласної влади на хід виборів не впливають.

Прес-служба Закарпатської ОДА

 

 

22 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів