Що рекомендують закарпатські рятувальники керівникам виборчих комісій

26 жовтня відбудуться позачергові вибори до Верховної Ради України. На місцях працюють виборчі дільниці.

 

Більшість із них розташувалася у приміщеннях навчальних закладів, сільських рад, будинків культури тощо.

У зв’язку з цим, та з метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій та пожеж в період волевиявлення громадян Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до голів та членів комісій, дільниць здійснити ряд організаційно-практичних заходів аби забезпечити безпеку громадян під час голосувань, зокрема:

Виборчі дільниці мають бути забезпечені не менше ніж двома евакуаційними виходами, в яких двері повинні відкриватися у напрямку виходу людей із приміщення. На шляхах евакуації ні в якому разі не можна складувати ніякі предмети, щоб не створювати перешкод вільному руху людей, а килимові доріжки необхідно надійно прикріпити до підлоги.

На більшості дільниць кабінки для голосування не освітлюються. В інших випадках потрібно дотримуватися правил улаштування електроустановок. В жодному разі не можна підвішувати світильники на струмоведучі проводи та включати їх зі знятими ковпаками. Виборчу дільницю на випадок відключення електромережі необхідно забезпечити двома електроліхтарями. Освітлення дільниці та кабін за допомогою свічок та відкритого вогню суворо забороняється.

Системи та установки пожежної сигналізації, протидимного захисту та пожежогасіння повинні бути у справному стані. Треба, щоб на території об’єктів або поблизу них були джерела протипожежного водопостачання (гідранти, водойми, водонапірні башти).

Виборчі дільниці забезпечуються первинними засобами пожежогасіння з розрахунку 2 вогнегасники в зал для голосування та по одному в інші кімнати. Розміщувати їх необхідно на видних місцях на висоті не менше 1,5 метра від рівня підлоги. Біля телефонних апаратів встановлюються таблички з номером виклику пожежно-рятувальної «101».

Усі особи, які беруть участь у проведенні виборчої кампанії, члени виборчих комісій, агітатори повинні бути ознайомлені з вимогами пожежної безпеки і вміти користуватися первинними засобами пожежогасіння.

У ДСНС України у Закарпатській області

 

22 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів