Після реформування до МВС входитиме п’ять підрозділів

Реформи в структурах відомства планують провести в два етапи.

 

МВС має намір завершити перший етап реформування відомства до 2015 року. 

Про це сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на колегії міністерства, представляючи проект реформи МВС, передає видання  Сегодня "Реформування планується провести в два етапи. Перший етап - це 2014 рік", - сказав міністр.

До 2015 року планується провести функціональне та організаційне перетворення апарату МВС, ліквідувати структурні підрозділи, що мають схожі функції, а також прийняти законодавчу базу щодо зменшення чисельності органів внутрішніх справ.

На другому етапі, протягом 2015-2016 років, планується ухвалити нову законодавчу базу, яка регламентує діяльність міністерства, провести функціональні та інституційні перетворення МВС і зробити низку організаційний заходів для стійкості нової структури відомства.

Реформи МВС планується проводити за рахунок коштів державного бюджету, а також за рахунок технічної і матеріальної допомоги зарубіжних партнерів.

Зрештою в МВС входитиме п'ять підрозділів: Національна поліція, Національна гвардія, Державна міграційна служба, Державна прикордонна служба та Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Управління транспортної міліції із боротьби з організованою злочинністю, Ветеринарна міліція та Управління міліції у справах неповнолітніх будуть ліквідовані, а Державна автомобільна інспекція та патрульно-постова служба в населених пунктах будуть об'єднані в патрульну службу.

Крім того, Аваков зазначив, що в ході реформування буде проведена демілітаризація відомства, тобто спеціальні звання, аналогічні військовим, матимуть право носити тільки ті, хто безпосередньо на практиці займається питанням захисту територіальної цілісності держави.

 

22 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів