«Мирна» риторика Бойка межує з підігруванням терористам

Під час кровопролиття на Донбасі, розв'язаного за примхою господаря Кремля, сотні тисяч українців позбулися роботи й засобів існування.

 

Люди страждають від втрати близьких та матеріальних нестатків. На цьому тлі українським політикам, що прагнуть реваншу за поразку на Євромайдані, дуже зручно використовувати актуальні соціально-економічні труднощі. 

Особливо завзято старається Юрій Бойко, колишній віце-прем'єр з питань ПЕК та вугільної промисловості в «регіоналівському» уряді, нині лідер та перший номер «Опозиційного блоку».

16 жовтня, наприклад, на зустрічі з колективом «Дніпрообленерго» цей екс-подільник Януковича говорив: «За 7 місяців, що пройшли після подій на Майдані, влада завела країну в глухий кут і в економічному, і в політичному плані. Ми є партією миру і хочемо припинити кровопролиття в Україні. Війна закінчиться, і нам доведеться заново вибудовувати відносини з Росією. Сусідів не вибирають, і тут нічого не вдієш. Потрібно домовлятися з Російською Федерацією і закінчувати війну. Ми зробимо все, щоб домовитися з усіма протиборчими сторонами. Для цього якнайшвидше потрібно провести вибори на території, непідконтрольній владі».

Приблизно так на базарі «наперсточники» обдурюють тих, хто, поставивши на кін гроші, зважився відгадати, під яким з трьох наперстків захована кулька. Адже «спритність мови» тут – зразок спритності рук шахрая. Вина за те, що нині відбувається в соціальній сфері та економіці країни, котра змушена витрачати мільярди на війну, мимохідь повністю перекладено з зовнішнього агресора на свій уряд. «Мирна» риторика межує з підігруванням терористам. Вибори на непідконтрольній владі території оголошені мало не панацеєю від усіх бід. Бажання догодити господареві Кремля, який прагне перетворити Донбас на нове Придністров'я, майже не приховується.

Втім, Бойко ніколи не був надто вже чесним бізнесменом і політиком. У банді Януковича він був на особливому рахунку, швидше за все, через уміння провертати оборудки. В результаті однієї з них, відомої під назвою «вишка Бойка», в 2011 році «Чорноморнафтогаз», що перебуває в підпорядкуванні Міненерго, яке очолював нинішній «опозиціонер № 1», придбав бурову платформу НЕ безпосередньо у сінгапурського заводу-виробника, а через британського посередника. В результаті подорожчання становило близько $150 млн. І «вишок Бойка» було кілька.

Нинішнього літа ГПУ повідомила, що проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом заволодіння невстановленими особами, що діяли від імені посадових осіб ДАТ «Чорноморнафтогаз», держкоштами на суму $400 млн під виглядом закупівлі вишок для видобутку нафти і газу на Чорноморському шельфі. В даному провадженні Бойко поки що є лише свідком...

Звичайно, пройдисвітові конче потрібен депутатський мандат, щоб відгородитися ним від можливого суду. А щоб, мабуть, повернути країну в старі «добрі» часи, коли можна було безкарно красти мільйони, «Опозиційний блок» веде в Раду бойовий загін «колишніх». Тут і колишня «права рука» президента-втікача Льовочкін і його сестра – як же без  кумівства ?! Тут і олігарх, в недавньому минулому росіянин Новинський. Тут і низка колишніх нардепів з ПР: «люстрований» народом Шуфрич; екс-глава Мінсоцполітики і луганська «королева морозива» Королевська, яка прославилася невиконаними обіцянками; скандально відома Бахтєєва, відома близькістю до колишнього «хазяїна» Донбасу Ахметова, який фактично зрадив країну та свій регіон перед лицем ворога... І які закони такий політичний «звіринець» буде проштовхувати?

Олександр Коснівцев

 

22 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів