Мінімальна зарплата закарпатських бійців АТО зросте до 6 тисяч

Уряд вирішив удвічі підвищити грошове забезпечення військовослужбовців, які належать до різних військових формувань та перебувають у зоні АТО.

 

Менше, ніж 6 тисяч гривень вони не будуть отримувати.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну з посиланням на міністра соціальної політики Людмилу Денісову.

Міністр також повідомила, що статус учасника бойових дій отримали понад 800 бійців. «На сьогодні статус учасника бойових дій отримали понад 800 осіб, які брали участь в антитерористичній операції. На цих людей розповсюджується Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Якщо, на жаль, трапилося, що військовослужбовець загинув, то пільги відповідно до Закону розповсюджуються на членів його сім’ї», – наголосила вона.

Раніше голова Державної служби у справах ветеранів та учасників АТО Артур Дерев'янко  повідомив , що проблеми з отриманням статусу учасника бойових дій є лише в добровольчих батальйонів через те, що багато з них не підпорядковані жодному військовому формуванню. Відтак він закликав МВС та Міноборони взяти ці батальйони під своє підпорядкування.

3  жовтня радник міністра оборони Олександр Данилюк  повідомив , що рядовий солдат у зоні АТО отримує від 5 до 6 тис. грн на місяць

 

22 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів