У вторгненні Росії в Україну значною мірою винен Захід

Західні країни, зокрема США, значною мірою винні у вторгненні Росії в Україну, оскільки одразу заявили, що не воюватимуть за неї.

 

Про це у інтерв’ю  "BBC Україна"  заявив британський науковець і дослідник української історії та політики Ендрю Вілсон. "Але головний прорахунок Заходу був у невдалій політиці стримування. Обама зробив велику дурницю, коли сказав на початку кризи, що не розглядає військового протистояння. Навіть якщо це так, то не варто повідомляти про це вашого опонента", – сказав він.

На думку Вілсона, Росії не стала вторгатися у Тбілісі у 2008 році зокрема тому, що не знала, якою буде реакція Заходу. Також, на його думку, на Заході було мало розуміння методів, за допомогою яких діє Росія. "Якби на ранньому етапі кризи Захід надіслав до західних кордонів України війська – так, як Росія зробила це на східному кордоні, то цілком можливо, все було б зовсім інакше", – впевнений вчений.

Сама ж українська армія на початку конфлікту в Криму, за словами Вілсона, була практично небоєздатною. У той же час він вважає, що, хоча заморожені конфлікти завжди є зоною нестабільності, наразі ситуацію на Донбасі було б варто саме заморозити через вкрай складну ситуацію і тиск на Маріуполь, після якого ніщо не спинить росіян від прориву до Криму. "Тому тимчасове замороження нинішньої ситуації – з якимось різновидом внутрішнього кордону – це практично єдиний вихід зараз", – вважає Вілсон.

Як відомо, згідно з заявами Мінрегіонбуду, наразі  лінію оборони на Донбасі будують біля 20 тисяч людей  і 300 одиниць техніки. Перший рубіж готовий вже на 85%.

 

21 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів